Logo

Telegram
Facebook

Творчі здобутки синельниківської «Перлини сходу»


Сьогодні в місті діють дванадцять творчих колективів, які розкривають перед городянами неповторне мистецтво співу та танців. Вокальні, танцювальні, театральні колективи відвідують близько п’ятисот синельниківців з числа дітей та дорослих. З кожним роком охочих займатися тим чи іншим видом мистецтва стає все більше.

Протягом 2016 року в Синельниковому відбулося 15 загальноміських заходів та понад 200, організованих за ініціативи творчих колективів.

Підсумками роботи колективів за рік є так звані звітні концерти, які проводяться, щоб підвести підсумки року, що минув, та визначити основні напрямки роботи на наступний.

25 грудня 2016 року зі своїми творчими доробками городян ознайомила синельниківська студія східного танцю «Перлина сходу». Звітний концерт колективу відбувся у Будинку науки і техніки локомотивного депо. У залі зібралися батьки дітей, які відвідують заняття в студії, колеги по сцені з інших творчих колективів, шанувальники східних танців, а також пересічні громадяни.

Творчий вечір тривав понад дві години. Глядачі разом із юними танцівницями мандрували східними країнами, знайомилися з їх культурною спадщиною, традиціями та звичаями.

Свої вміння та навички продемонстрували як вже досвідчені вихованки, так і ті, які тільки нещодавно прийшли до студії танцю.

Виступи юних артистів доповнювалися гарним музичним супроводом та яскравими костюмами, з боку глядачів зустрічалися бурхливими оплесками.

Захід відвідав міський голова Дмитро Зражевський. Керівник міста привітав ініціатора створення колективу, його незмінного керівника Дар’ю Яланську та її талановитих учениць із закінченням ще одного творчого року в роботі колективу, подякував за плідну працю, побажав досягти нових успіхів та високих результатів в майбутньому. Приємним сюрпризом для дітей став солодкий подарунок від міського голови - смачний великий торт, яким змогли пригоститися всі вихованці «Перлини сходу».

Студію східного танцю «Перлина сходу» було створено 6 років потому. Сьогодні колектив відвідують близько 40 учасників з числа дітей та молоді від 6 до 25 років. Своє мистецтво вихованці демонструють, виступаючи як у складі груп, так і сольно. У 2016 році колектив став абсолютним переможцем в категорії «групи» на всеукраїнських фестивалях: «Семіріада» (м.Дніпро) та «Вавілон -2016», «Містерія зірок» (м.Харків), у регіональному фестивалі «Його Величність танок», у Кубку Дніпропетровської області, фестивалі «Осінній вернісаж» (м.Синельникове).

У номінації «солісти» гідні результати здобули: Арина Лісогор, Поліна Баришева, Софія Петрищук, Валерія Єгіазарова, Катерина Дихтярь, Дар’я Тутова, Аліна Байстрюченко, Віолетта та Діана Артемови.

Мистецтву східного танцю дівчат навчає Дар’я Яланська, яка створила студію у 2010 році. У 2016 році Дар’я отримала ІІ категорію ліцензійного судді Української Асоціації виконавців Східного Танцю України, є офіційним представником Комітету сучасної та естрадної хореографії при IAED в Дніпропетровській області. За її участі організовано низку конференцій з хореографічного мистецтва, конкурсів та майстер-класів в місті та районі.

У 2016 році Дар’я Яланська отримала звання «Людина року міста Синельникового» в номінації «Кращий працівник культури міста».

Синельниківська студія «Перлина Сходу» на сьогоднішній день ввійшла в десятку найкращих колективів зі східного танцю Дніпропетровської області.

-.jpg
img-20161225-111037.jpg
img-20161225-111534.jpg
img-20161225-114150.jpg
img-20161225-120046.jpg
img-20161225-131234.jpg
img-20161225-131801.jpg


adm. - 26.12.2016.