Logo

Telegram
Facebook

Ставки податків обговорюємо разом


04 травня 2018 року в залі засідань міської ради зібралися разом представники міської влади на чолі з керівником Дмитром Зражевським, державної фіскальної служби, фізичні особи – підприємці та суб’єкти господарювання міста. Мета зустрічі - обговорити, якими будуть ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в місті у наступному 2019 році.

Як пояснила начальник відділу соціально-економічного розвитку міста міської ради Марина Купрін, на виконання Податкового кодексу України, до 15 липня поточного року міські ради повинні прийняти місцеві податки та збори на наступний рік. "Таким чином до 15 липня 2018 року Синельниківська міська рада має ухвалити рішення про встановлення на 2019 рік транспортного податку, ставок єдиного податку фізичних осіб-підприємців, ставок і пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки", - наголосила Марина Купрін.

Місцеві податки і збори є основним джерелом надходжень міського бюджету. Ставка єдиного податку фізичних осіб-підприємців та транспортного податку є фіксованою і буде прийнята згідно з Податковим кодексом України.

Ставки податку для об'єктів житлових та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб встановлюються у відсотках до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством України на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 кв.м бази оподаткування, від 0 та не перевищує 1,5 відсотка розміру мінімальної заробітної плати.

"Сьогодні ми виносимо на обговорення громадськості ставки та пільги із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на 2019 рік, - зазначив міський голова Дмитро Зражевський. - Ми хочемо зібрати пропозиції щодо ставок податку по всім видам нерухомого майна та представити їх до уваги депутатів міської ради. Я запрошую всіх зацікавлених осіб взяти участь в обговоренні, в роботі постійних депутатських комісій, бути присутнім на пленарному засіданні та довести депутатам свою точку зору!"

Присутні детально зупинилися на кожній позиції, зійшлися на думці, що мінімальну ставку податку за 1 кв.м необхідно застосувати щодо будівель освітнього, медичного, оздоровчого призначення, музеїв та бібліотек.

"Відповідне рішення ми повинні прийняти на сесії. Проект буде оприлюднений на веб-сайті міської ради для подальшого обговорення вже найближчим часом," - підкреслив Дмитро Зражевський.

1.jpg
2.jpg


adm. - 05.05.2018.