Logo

Telegram
Facebook

Усі дошкільні установи міста готові до роботи в новому навчальному році


У місті під головуванням заступника міського голови Тетяни Кучерук продовжила роботу комісія з перевірки готовності дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів до роботи в 2016/2017 навчальному році.

16 серпня 2016 року комісія у складі представників фінансового управління та відділу освіти міської ради, Синельниківського міськрайонного відділу ГУ ДС НС України в Дніпропетровській області, Управління Держпродспоживслужби у Синельниківському районі оглянула десять дошкільних навчальних закладів міста, в яких здобувають освіту 1374 синельниківців від двох до шести років.

Членами комісії здійснено перевірку дотримання керівниками закладів чинного законодавства України в галузі освіти, створення належних умов для навчання й виховання дітей, охорони праці, протипожежних та санітарних норм і правил утримання навчальних закладів, створення безпечних умов для життя і здоров’я дітей та співробітників під час їх перебування у навчальних закладах.

При підготовці дошкільних закладів освіти до нового навчального року були проведені поточні ремонти в усіх приміщеннях навчальних закладів, облаштування ігрових куточків як у групах, так і на подвір’ї тощо. Крім того у:

ДНЗ №1 «Ромашка» - виконано зовнішнє утеплення будівлі та її фарбування;

ДНЗ №2«Ластівка» -виконано ремонті роботи в старшій групі, оновлено санвузли;

ДНЗ №3 «Сонечко» - проведено значні роботи по облаштуванню та благоустрою дитячих ігрових майданчиків, до початку нового навчального року будуть замінені вхідні двері та вікно над центральним входом;

ДНЗ №4 «Лелека» - поповнено обладнання на ігрових майданчиках, виконано заміну дверей, вікон, ремонт фронтону котельні;

ДНЗ №5 «Вербиченька» - завершено заміну вікон, замінено частину старого паркану на новий, оновлено рекреації;

ДНЗ №8 «Лісова казка» - виконано капітальний ремонт коридору, заміну системи водопостачання; на високому рівні підготовлено дидактичні матеріали;

ДНЗ №9 «Джерельце» - частково утеплено фасад будівлі, замінено два вікна,продовжено роботи по облаштуванню подвір`я;

ДНЗ №10 «Оленка» - виконано санітарну обрізку дерев, оновлено сантехніку в групах, посуд, постільну білизну, частково замінено старі вікна на нові;

ДНЗ №11 «Дружба» - замінено вхідні двері, у двох групах проведено ремонт системи каналізації, відновлено баскетбольний майданчик;

У ДНЗ №12 «Журавлик» встановлено нову огорожу, проведено ремонт каналізації, водопровідної мережі в окремих групах..

Перевіривши рівень навчально-матеріальної бази закладів, створення належних санітарно-гігієнічних умов у навчальних приміщеннях, зовнішній стан будівель і території, відповідність їх нормам техніки безпеки та пожежної безпеки, якість проведених ремонтних робіт, заступник міського голови Тетяна Кучерук зазначила, що колективи всіх дошкільних закладів провели значну роботу по підготовці до нового навчального року.

«Сьогодні всі дитячі установи готові до роботи. Від імені міського голови Дмитра Зражевського, себе особисто висловлюю слова великої вдячності трудовим коллективам та їх керівникам, батькам, небайдужим городянам за турботу про маленьких синельниківців, за якісну роботу, всебічну допомогу у підготовці дошкільних закладів освіти до нового навчального та опалювального років.

Ми бачимо конкретні результати з боку батьківської громади, вихователів зробити якомога кращими умови для виховання та розвитку дітей, тому і надалі левову частку міського бюджету будемо спрямовувати на потреби освітянської галузі, адже діти – це майбутнє нашого міста, нашої країни », - зазначила заступник міського голови. - Звичайно, що є ряд питань, які будемо вирішувати поступово».

Під час огляду закладів були визначені проблемні питання кожного. Утеплення приміщень, заміна вікон, ремонт систем опалення, дахів залишаться пріоритетними напрямками роботи міської влади на наступні роки. Ряд пропозицій буде включено для фінансування з міського бюджету в 2017 році. Також на контролі залишиться питання санітарної обрізки дерев, вивчатиметься питання щодо заміни на подвір’ях дитсадків старого асфальтового покриття на нове.

Результатом роботи батьківських та педагогічних колективів, міської влади стануть підписані членами комісії акти готовності дошкільних навчальних закладів до роботи в новому навчальному році.

p6170215.jpg

p6170275.jpg

p6170246.jpg

p6170226.jpg

p6170258.jpg

p6170243.jpg

p6170250.jpg

p6170268.jpg

p6170287.jpg

p6170299.jpg

p6170300.jpg

p6170307.jpg


adm. - 16.08.2016.