Logo

Telegram
Facebook

Із засідання виконкому міської ради


27 травня 2015 року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулося засідання виконавчого комітету міської ради.

На початку засідання міський голова вручив медалі «За оборону рідної землі» 14 демобілізованим військовослужбовцям - синельниківцям, які повернулися із зони АТО. «Від імені громади міста висловлюю щирі слова вдячності кожному за особистий внесок у боротьбу за незалежність та цілісність України, за те, що завдяки таким мужнім захисникам Вітчизни синельниківці мають можливість жити і працювати під мирним небом, - наголосив Дмитро Зражевський.- На превеликий жаль, місто втратило трьох славних воїнів. Вічна пам’ять і слава загиблим героям, честь і подяка всім, хто повернувся додому живим!». Такі медалі вже отримали 16 демобілізованих військовослужбовців під час урочистих заходів до 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення, що відбулися 08 травня 2015 року в Будинку науки і техніки локомотивного депо.

По завершенню нагородження, члени виконкому у розширеному складі розглянули питання про погодження звітів щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2015 рік та про виконання міського бюджету за І квартал 2015 року, про стан виконання заходів щодо здійснення внутрішнього контролю та 23 інших питання.

За інформацією начальника відділу соціально-економічного розвитку міста Марини Купрін, обсяг виробництва по окремим бюджетоутворюючим підприємствам м. Синельникового за І квартал 2015 року збільшився у порівнянні з відповідним періодом минулого року та склав 212,8 млн. грн. У 2014 році цей показник становив 73,6 млн. грн.

На основних бюджетоутворюючих підприємствах міста спостерігається як динаміка росту, так і спаду.

Протягом січня - березня 2015 року по місту спостерігається зростання обсягу реалізованої промислової продукції. За статистичними даними обсяг такої продукції за І квартал 2015 року становить 150,1 млн. грн. У минулому році цей показник становив 129,4 млн.грн.

За статистичними даними середній розмір заробітної плати за І квартал 2015 року склав 2679,6 грн.

Загальна кількість пенсіонерів по місту станом на 01.04.2015 складає 9392 особи. Середня розмір пенсій на 01.04.2015 становить 1433,38 грн., заборгованість відсутня.

Протягом січня – березня 2015 року з міського бюджету фінансувалось 18 міських цільових програм, направлених на забезпечення сталого економічного і соціального розвитку усіх галузей міського господарства.

Як повідомила начальник фінансового управління міської ради Валентина Дубовенко, рівень виконання плану доходів загального фонду міського бюджету у І кварталі 2015 року (без врахування міжбюджетних трансфертів) складає 118,5 % (при плані надходжень – 7166,5 тис.грн. надійшло 8495,6 тис.грн) та на 403,4 тис.грн. більше ніж за відповідний період 2014 року або на 5 % ( в співставних умовах).

Надходження по податку на доходи фізичних осіб становлять 103,9 %.

Акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів надійшов у сумі 575,6 тис.грн., або у 3,7 рази більше плану періоду.

Місцевих податків і зборів надійшло 2222,4 тис.грн., або 135,0 % до плану періоду.

Ресурси міського бюджету, відповідно до вимог чинного законодавства, спрямовувались, в першу чергу, на заробітну плату з нарахуваннями, оплату енергоносіїв та комунальних послуг, оплату харчування дітей та учнів, соціальні виплати, віднесені до захищених статей бюджету.

Видатки загального фонду міського бюджету виконано в сумі 21491,8 тис. грн., або 88,9 % від плану періоду.

На підставі ст.26 Бюджетного кодексу України спеціалістами, що здійснюють внутрішній фінансовий контроль, за І квартал 2015 року було проведено 84 перевірки і встановлено порушень на суму 44,2 тис. грн., з них відшкодовано 18,8 тис. грн.

Також члени виконкому погодили зміни до Про програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Синельникового на 2015 рік до показників міського бюджету на 2015 рік.

Прийняли рішення про встановлення тарифу на послуги з утримання будинку і споруд та прибудинкової території Об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку №18 на вулиці Миру. Погодили рішення про застосування тарифу на послуги з утримання будинку і споруд та прибудинкової території для будинку №12А на вулиці Миру.

Прийняли рішення про визначення виконавця житлово-комунальних послуг; про постановку громадян на квартирну чергу; про затвердження проектно-кошторисної документації; про видачу ордерів на житлові площі у гуртожитку; про дозвіл на видалення дерев; про поховання трьох громадян; про утворення архітектурно-містобудівної ради при відділі архітектури та містобудування міської ради; про присвоєння поштових адрес; про об’єднання двох власних житлових будинків з господарськими будівлями та спорудами та присвоєння нової поштової адреси; про склад комісії з питань призначення державних адресних допомог та Положення про неї.

Затвердили Порядок реєстрації та реагування на повідомлення про можливість виникнення конфлікту інтересів у виконавчих органах Синельниківської міської ради та у посадових осіб юридичних осіб публічного права; зміни до рішень виконкому «Про присвоєння поштових адрес» та «Про затвердження колективу індивідуальних забудовників гаражів «Таврія-2» з виділенням їм земельної ділянки для забудови».

Розглянули та прийняли 6 питань щодо захисту прав малолітніх та неповнолітніх дітей.


adm. - 27.05.2015.