Logo

Telegram
Facebook

Синельникове взяло участь у конкурсі «Територія майбутнього»


27 лютого 2020 року в Дніпропетровській обласній раді були оголошені результати першого студентського архітектурного конкурсу з благоустрою території населених пунктів Дніпропетровщини «Територія майбутнього».

Ідея провести даний конкурс належить голові Дніпропетровської обласної ради Святославу Олійнику. Головна мета – розробити та втілити в життя проєкти, спрямовані на створення зручних, здорових та культурних умов життя громадян в населених пунктах області.

Для реалізації ідеї вирішили залучили творчу молодь – студентів-архітекторів закладів вищої та середньої освіти, які б надали креативні проєкти, територіальні громади та обласну раду, яка виділить кошти для реалізації проєктів-переможців на умовах співфінансування. Керівництво Дніпропетровщини хоче надати можливість молодим людям самим для себе створювати територію майбутнього, де їм належить жити і працювати.

Для участі у конкурсу від Синельникового була направлена пропозиція щодо благоустрою парку по вулиці Гурджуанській, що знаходиться в центрі міста.

Конкурс проходив протягом останніх двох місяців. Свої роботи в 4-х номінаціях представили студенти Придніпровської державної академії будівництва та архітектури та Дніпровського державного коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури. Темами робіт стали: центральний парк по вул. Гурджуанській у місті Синельникове, парк у с.Вербки Павлоградського району та дві прибудинкові території у Дніпрі.

Із 36 проєктів, що надійшли на розгляд компетентного журі, були відзначені 13, що посіли перше та друге місця. Три найкращі роботи юних архітекторів будуть втілені у життя вже найближчим часом. Серед них – благоустрій центрального парку в місті Синельникове.

У церемонії оголошення результатів конкурсу взяв участь Синельниківський міський голова Дмитро Зражевський.

Керівник міста подякував усім конкурсантам за креативні ідеї щодо благоустрою міського парку. А студентам Будівельної академії Іллі Кармаліту та Валерії Федій вручив заохочувальні подарунки. Саме їх спільний проєкт визнано переможцем.

Передбачається, що проєкт буде реалізовано протягом року на умовах співфінансування за рахунок коштів з міського та обласного бюджетів. Парк стане привабливою зоною в місті: тут проведуть демонтаж огорожі, реконструкцію фасаду літньої естради, мережі освітлення всього парку, створять дитячу зону відпочинку.

Міський голова Дмитро Зражевський висловив слова вдячності керівництву області за дієву підтримку та допомогу в реалізації заходів, спрямованих на розвиток інфраструктури міста, створення комфортних умов для проживання та відпочинку синельниківців.

Голова Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник зазначив, що такий конкурс проводиться вперше. Це реальна можливість студентам застосувати набуті знання на практиці, і внесок у розбудову області. Творчі ідеї юних архітекторів будуть в подальшому реалізовані для благоустрою територіальних громад.

photo-2020-02-27-19-50-49.jpg

photo-2020-02-27-19-52-46.jpg

photo-2020-02-27-19-51-17.jpg

1583152382_-viber-2020-03-02-14-07-23.jpg

0x0-22-.jpg


adm. - 27.02.2020.