Logo

Telegram
Facebook

Синельниківці - за чисте місто!


04 травня 2018року під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулася тридцята сесія Синельниківської міської ради VІІ скликання. На засіданні також були присутні: депутат Дніпропетровської обласної ради Володимир Хорішко, заступники міського голови, керівники структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ міста, представники громадськості та місцевих друкованих засобів масової інформації.

На пленарному засіданні прийнято 7 рішень, що стосуються життєдіяльності синельниківської громади. 6 питань черги денної були розглянуті оперативно та прийняті одноголосно, оскільки були детально опрацьовані на засіданнях постійних комісій.

Майже дві години депутати витратили на розгляд одного з найболючіших для міста питань - вивіз твердих побутових відходів товариством з додатковою відповідальністю «Дніпрокомунтранс». У роботі сесії від підприємства прийняв участь його комерційний директор Олександр Цуканов.

Дане підприємство стало переможцем у відповідному конкурсі, між ним та міською радою укладено угоду про співпрацю на 5 років. Виходячи із затвердженої по місту норми накопичення відходів на 1 особу, "Дніпрокомунтрансом" було розраховано та встановлено необхідну кількість контейнерів, розроблено графіки вивозу сміття (тричі на тиждень).

Та замість очікуваної чистоти, в Синельниковому стало навпаки брудніше. Через невиконання зобов'язань перед громадою, порушення графіку вивозу сміття, в місті біля кожного контейнера утворилися міні-сміттєзвалища.

Міська влада та городяни надзвичайно стурбовані такою ситуацією, яка може призвести до негативних наслідків, особливо в літню спеку. У зв'язку з цим, враховуючи також звернення небайдужих синельниківців, до проекту черги денної було внесено додаткове питання – «Про створення тимчасової контрольної комісії міської ради», яке депутати ухвалили одноголосно.

Даним рішенням народні обранці з числа депутатів затвердили склад тимчасової контрольної комісії у кількості 7 осіб, яка до 31 травня 2018 року має вивчити питання щодо своєчасного вивозу побутових відходів на території м.Синельникове ТДВ «Дніпрокомунтранс» та надати звіт та пропозиції на розгляд міської ради, висвітлити результати своєї роботи у засобах масової інформації.

Міський голова Дмитро Зражевський подякував представникам громадськості за те, що не залишаються осторонь та проявляють активність для вирішення цього питання.

"На превеликий жаль, сьогодні наше місто не має ні комунального підприємства, яке б займалося вивезенням сміття, ні полігону для твердих побутових відходів. Та у нас є мета - чисте місто. Разом із ТДВ "Дніпрокомунтранс", яке стало переможцем відповідного конкурсу, ми маємо над цим працювати. Зі свого боку, синельниківці повинні дотримуватися правил поводження з твердими побутовими відходами, а "Дніпрокомунтранс" має вивозити сміття згідно з затвердженим графіком!" - наголосив керівник міста.

"Зрозуміло, що починати нову справу завжди важко, не все виходить одразу, та я впевнений, що незабаром ми цю проблему обов'язково вирішимо і в місті буде чисто! - зазначив Дмитро Зражевський. - Вже цього року ми плануємо виготовити проектно-кошторисну документацію щодо облаштування майданчиків для контейнерів, а наступного року - виконаємо ці роботи".


adm. - 04.05.2018.