Logo

Telegram
Facebook

Синельниківці вшанували вшанували пам'ять про визволителів рідної землі


21 вересня 2016 року, в рамках заходів до 73-ї річниці з дня визволення міста від нацистських загарбників, синельниківці вшанували пам’ять про визволителів рідної землі.

За участю делегацій підприємств, установ та організацій Синельникового, учнів загальноосвітніх закладів міста, пересічних громадян проведено урочисту ходу, мітинг та покладання квітів до Меморіалу Слави, що знаходиться в центральній частині міста.

З важливою для міста датою синельниківців привітав міський голова Дмитро Зражевський. Від імені громади міста Дмитро Зражевський подякував ветеранам Другої світової війни за ратний та трудовий подвиг заради миру на нашій землі. «На превеликий жаль, сьогодні мир виявився крихким, - зазначив міський голова. – В ім’я пам’яті про загиблих дідів та прадідів, ми повинні докласти всіх зусиль, щоб мир та спокій знову запанували на Україні».

Керівник міської ради організації ветеранів України Євгеній Скрипник теплі слова висловив на адресу ветеранів Другої світової війни, які, на превеликий жаль, за станом здоров’я вже не можуть відвідувати загальноміські заходи. Євгеній Скрипник згадав тих, хто робив все для перемоги в тилу, працюючи на полях, біля верстатів, хто відбудовував зруйновану країну у післявоєнні часи, подякував окремо дітям війни, які допомагали в усьому батькам.

Гідними нащадками своїх героїчних дідів та прадідів стали сучасні герої – громадяни, які сьогодні встали на захист територіальної цілісності та суверенітету України. На превеликий жаль, неоголошена війна на сході України вже забрала життя не однієї тисячі захисників.

Пам’ять про загиблих визволителів рідної землі в роки Другої світової війни та в наш час учасники заходу вшанували хвилиною мовчання. До підніжжя Меморіалу Слави покладено квіти від міського голови Дмитра Зражевського, депутатського корпусу міської ради, організації ветеранів України, політичних організацій, школярів, пересічних громадян.

Також квіти від вдячних синельниківців цього дня були покладені до трьох інших братських могил, розташованих на території Синельникового.

p7190948.jpg
p7190962.jpg
p7190955.jpg
p7190960.jpg
p7190965.jpg
21p7190968.jpg
p7190977.jpg


adm. - 21.09.2016.