Logo

Telegram
Facebook

Синельниківці вшанували пам’ять загиблих в роки Другої світової війни та воїнів, які загинули, виконуючи бойові завданн…


Захід відбувся біля Меморіалу Слави в центральній частині міста. Віддати данину пам`яті захисникам рідної землі в День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни до пам’ятного місця прийшли: міський голова Дмитро Зражевський, депутати міської ради, керівники та делегації підприємств, установ та організацій міста, члени об'єднань громадян, пересічні громадяни, представники місцевих засобів масової інформації.

Учасники заходу вшанували пам’ять жертв Другої світової війни та всіх, хто в наші дні віддав життя за суверенітет та територіальну цілісність України, хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя меморіалу.

Квіти пам’яті від громадськості міста покладено й до трьох інших братських могил, розташованих на території Синельникового.

Довідка:

З синельниківської землі в діючу армію під час Другої світової війни було мобілізовано 8 тис.чоловік. На примусові роботи під час окупації вивезено 4847 чоловік, з них – 158 неповнолітніх. Майже 4 тис.земляків загинули на фронтах війни. Більше, ніж 1,5 тис.громадян закатовано у концтаборах.

У зоні проведення антитерористичної операції обірвалося життя 5 військовослужбовців – синельниківців.

p4250314.jpg

p4250315.jpg
p4250302.jpg


adm. - 22.06.2016.