Logo

Telegram
Facebook

Синельниківці долучилися до Всеукраїнського забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України"


Сьогодні синельниківці долучилися до Всеукраїнського забігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України» разом із громадами Синельниківського району.

 Забіг присвячений  Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що відзначався 29 серпня.

Захід провели в алеях паркової зони по вулиці Миру. Взяли участь близько 50 учасників: члени сімей загиблих воїнів, ветерани війни, а також усі охочі. Наймолодшому  - 8 років. Найстаршій – 64.

 21 учасник із нашої громади зареєструвався на сайті Мінветеранів і отримав персональний номер із іменем Героя, який поліг за рідну країну з  2014 по 2024 роки.

Дистанцію обирали самостійно. Це були 2 км, 5 км чи 10 км. Хтось за станом здоров’я  пройшов пішки.  

Головне – участь, віддати шану та повагу полеглим за Україну воїнам, серед яких - сини, брати, чоловіки, кохані, батьки, друзі, знайомі. 

Кожен біг із думкою про свого Героя…

Учасники забігу залишили підписи на прапорах як символ пам’яті. 

Забіг проводиться в нашій країні вже  7-й рік поспіль. За роки свого існування географія забігу розширилася від регіонів України до майже 40 країн світу.

Він об’єднує сім’ї загиблих, ветеранів, їхніх друзів, пересічних громадян.  Сприяє вихованню поваги до полеглих воїнів у молодого покоління. Згуртовує громаду, щоб пам’ять про кожного Героя і Героїню ніколи не згасла.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 31.08.2024.

Українська
Англійська