Logo

Telegram
Facebook

Щодо суворого дотримання Правил пожежної безпеки в охоронних зонах ліній електропередач


Дніпровський регіональний центр із обслуговування мережі (РЦОМ) Східного територіального управління обслуговування мережі ПpAT «HEK «Укренерго» звертає увагу керівників підприємств всіх форм власності, місцевих жителів Синельниківського району на суворе дотримання Правил пожежної безпеки в охоронних зонах ліній електропередач ПЛ 330-75ОкВ.

Нагадуємо, що охоронні зони уздовж повітряних ліній електропередачі встановлюються у вигляді земельної ділянки i повітряного простору, обмежених вертикальними площинами, що віддалені по обидва боки ліній від крайніх проводів за умови невідхиленого ïx положення та певній відстані залежно від напруги ліній електропередачі.

Охоронна зона для повітряних ліній електропередачі напругою ЗЗ0кВ становить  30 метрів, напругою 750кВ - 40 метрів. 

У відповідності до статті 32 Закону України від 09.07.2010 року №2480-УI „Про землі енергетики та правовий режим спеціальних зон енергетичних об'єктів” та пункту 12 Правил охорони електричних мереж, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2022p. N1455, категорично забороняється складати сміття, розпалювати вогнища, здійснювати підпали cyxoï трави, очерету, бур‘яну, стерні після збору зернових культур.

Низові пожежі в охоронних зонах ПЛ 330-750кВ призводять до іонізації повітря i, як наслідок, аварійним відключенням повітряних ліній електропередачі.


Прес-служба СМР - 28.08.2024.

Українська
Англійська