Logo

Telegram
Facebook

Щодо необхідності укладання актів розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності


На виконання вимог Законів України «Про ринок природного газу», «Про житлово-комунальні послуги» та Кодексу газорозподільних систем (далі – Кодекс ГРС), між Оператором ГРМ та власниками (балансоутримувачами, управителями, іншими особами) на балансі чи в управлінні яких знаходяться як приватні, так і багатоквартирні житлові будинки повинні бути укладені Акти розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін.

Укладення Актів розмежування є необхідним для того, щоб в подальшому власники, балансоутримувачі, управителі мали змогу виконати вимоги п. З глави 5 розділу III Кодексу ГРС щодо забезпечення належної експлуатації газових мереж згідно з чинним законодавством.

Відповідно до Постанови НКРЕКП №1769 від 29.09.2023 року з 1 жовтня 2023 р. послуги розподілу природного газу на території Дніпропетровської області здійснює Дніпропетровська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України» (далі – ТОВ «Газмережі»), яка входить до Групи Нафтогаз. Дію ліцензії АТ «Дніпропетровськгаз» на розподіл природного газу припинено. 

У зв’язку зі зміною оператора ГРМ, споживачам природного газу необхідно укласти з ТОВ «Газмережі» Акт розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін, який є невід’ємною частиною Договору розподілу природного газу.

За інформацією Синельниківської дільниці Павлоградського УЕГГ Дніпропетровської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» 


Прес-служба СМР - 02.02.2024.