Logo

Telegram
Facebook

Школи міста до нового навчального року - готові!


Такий висновок зробили члени комісії з перевірки готовності дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста до роботи в 2016/2017 навчальному році, побувавши в кожному загальноосвітньому навчальному закладі міста та навчально-виховному комплексі.

Основна увага при перевірці зверталася на стан систем опалення, покрівель, якість поточних та капітальних ремонтів, стан їдалень, харчоблоків, прилеглих територій, вигляд фасадів шкільних будівель, впорядкованість квітників, озеленення територій; стан спортивних майданчиків, огорож, фінансово-господарську діяльність, навчально-методичне забезпечення закладів; річне та перспективне планування; дотримання санітарно-гігієнічних норм та вимог державного пожежного нагляду.

Підводячи підсумки об'їзду освітніх установ, міський голова Дмитро Зражевський, який очолював комісію, зазначив, що на сьогоднішній день усі навчальні заклади міста готові до роботи в новому навчальному році. Винятком є школа №4, де наразі завершуються роботи по капітальному ремонту покрівлі за рахунок коштів з міського бюджету. Проте ці роботи до початку навчального року будуть завершені.

"Я дуже задоволений роботою всіх педагогічних колективів, - сказав міський голова. - В усіх навчальних закладах міста виконано великий обсяг робіт з проведення поточних ремонтів приміщень та упорядкування прилеглих до них територій. Висловлюю слова вдячності всім працівникам шкіл, навчально-виховного комплексу, дитячо-юнацької спортивної школи. На особливі слова подяки заслуговують батьки учнів, які всіляко допомагають закладам. Проте ми повинні зробити все можливе, щоб максимально зменшити участь батьків у розв’язанні матеріально-технічних проблем освітянської галузі".

"У 2016 році для покращення матеріально-технічної бази установ освіти, утеплення шкіл та садочків, створення комфортних умов для розвитку творчих здібностей дітей та молоді з міського бюджету виділена найбільша сума - понад 8,5 млн.грн.,- зазначив керівник міста. - Прагнемо, щоб наші діти навчалися та проводили свій вільний від занять час в комфортних умовах, теплі».

Цього року найбільшу увагу приділено школі №5: виконані роботи по заміні старих вікон на нові. Відтепер тут всі вікна сучасні. За рахунок субвенції обласного бюджету проведено реконструкцію котельні, за кошти міської казни - роботи по капітальному ремонту її покрівлі.

Що ж до вікон, то відтепер в усіх школах міста, окрім НВК, старі вікна замінені на енергозберігаючі на 100%. Це дозволить значно зберегти тепло.

Керівник міста впевнений, що набагато тепліше стане і в школі №3, де виконано капітальний ремонт системи опалення. Школа функціонує з 1940 року, то ж система теплопостачання у закладі потребувала ремонту вже не одне десятиліття, проте через брак коштів проводилися лише поточні ремонтні роботи. Минулого року за кошти міста тут завершено заміну старих вікон на сучасні.

Розуміючи, наскільки важливою складовою у процесі виховання дітей є організація дозвілля у вільний від навчання час, у 2016 році, за ініціативи міського голови Дмитра Зражевського, при підтримці депутатського корпусу міської ради, з міського бюджету були виділені кошти для проведення капітального ремонту БК «Родина» відділу освіти міської ради (БК до недавнього часу був власністю Синельниківського ресорного заводу). Наразі підрядна організація вже виконала частину запланованих робіт. По завершенню ремонту вже цього року сюди має переїхати центр дитячої творчості. Тож в недалекому майбутньому колишній БК стане сучасним осередком для розвитку творчих здібностей дітей та молоді міста.

«У нас є важлива справа – виростити здорових, щасливих, талановитих громадян нашого міста, країни, - говорить керівник міста Дмитро Зражевський. – Тому всебічна підтримка освітянської галузі, створення повноцінних умов для розвитку дітей Синельникового і надалі буде пріоритетним напрямком роботи міської влади».

За наслідками огляду вже наступного тижня будуть підписані відповідні акти готовності навчальних закладів міста до роботи в 2016/2017 навчальному році. Одночасно ведеться робота щодо визначення переможців міського конкурсу з даного питання.

p6130208.jpg

p6130160.jpg
sam-0731.jpg
sam-0745.jpg
sam-0794.jpg
p6130110.jpg
p6130111.jpg
p6130195.jpg
p6130120.jpg
p6130205.jpg
sam-0705.jpg
sam-0803.jpg


adm. - 12.08.2016.