Logo

Telegram
Facebook

Щаслива дитина – щаслива родина


У ці травневі дні українці відзначали два прекрасних родинних свята – День матері та Міжнародний день сім'ї, які народилися з безмежної любові і вдячності до тих, хто дав нам життя і виводить на самостійну дорогу, хто дбає про духовний і національний розвиток родини.

З нагоди цих днів, 18 травня 2017 в центрі дитячої творчості відбувся святковий захід – соціальний проект «Щаслива дитина – щаслива родина». Дату було обрано не випадково: саме в цей день українці в усьому світі відзначали День вишиванки, яка для них є не просто одягом, а національною святинею, символом здоров’я і краси, щасливої долі, любові і вірності, зв'язком багатьох поколінь.

Захід організували та провели: Синельниківський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (керівник Жанна Оберемченко), вокально – хореографічний колектив «Натхнення» (керівник Жанна Пасічник), вихованці гуртків "Чарівна скринька" (керівник Людмила Ліскова) та "Майстриня" (керівник Людмила Чорна) міського центру дитячої творчості.

На свято були запрошені діти пільгових категорій у супроводі дорослих: діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти із сімей учасників АТО, вимушених переселенців з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, а також з дванадцяти прийомних сімей та одного дитячого будинку сімейного типу.

Кожен із запрошених, за бажанням, зміг власноруч виготовити українську народну ляльку - мотанку, відвідавши майстер-класи майстринь Людмили Ліскової та Людмили Чорної, а потім став глядачем яскравого дійства, підготовленого вихованцями колективу "Натхнення", які цього дня звітували про свою роботу за рік.

Почесними гостями свята були: заступник міського голови Тетяна Кучерук, начальник міського відділу освіти Надія Тимонік, керівник відділу культури та туризму міської ради Надія Красюк, директор центру дитячої творчості Тетяна Феліпенко, керівник Синельниківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Жанна Оберемченко.

Звертаючись до керівника та учасників вокально -хореографічного колективу "Натхнення", Тетяна Кучерук зазначила, що цей колектив у місті є одним із найповажнішим за віком, проте завжди молодий душею. Жоден міський культурно-масовий захід не проходить без участі цього чудового колективу. За плідну працю, активну участь у культурному житті міста Тетяна Кучерук вручила засновниці «Натхнення» та його незмінному керівнику Жанні Пасічник відзнаку Синельниківського міського голови Дмитра Зражевського та квіти, висловила слова подяки батькам дітей за всіляку допомогу, побажала натхнення, нових творчих досягнень та перемог. У подарунок діти отримали великий смачний торт.

Концертна програма, підготовлена Жанною Пасічник та її вихованцями, продемонструвала глядачам високий рівень підготовки юних артистів як у вокальному так і хореографічному плані, вміння та навички, набуті вихованцями колективу протягом ще одного навчального року.

Через неповторні яскраві танки, сучасні українські дитячі пісні учні Жанни Пасічник донесли глядачам просту істину: найбільша цінність в житті людини – сім’я та любов. "Коли співають діти, майбутнє є в країни", - йшлося в одній із пісень. А діти співатимуть, коли будуть щасливі, коли в сім'ях пануватиме злагода, повага одне до одного, буде розуміння з батьками. Буде щасливою дитина - буде щасливо почуватися і вся родина, буде добре і у нашому спільному домі - Україні.

На захисті прав дітей стоїть і Конвенція ООН з прав дитини - міжнародний правовий документ, що визначає права дітей. Ведучі заходу відмітили, що цього року виповнюється двадцята річниця з часу прийняття цього важливого документа та нагадали присутнім у залі її основні положення, обов'язкові для виконання.

Наприкінці заходу вихованці гуртків "Чарівна скринька" та "Майстриня" подарували дітям пільгових категорій ляльок - мотанок, яких вони виготовили власноруч спеціально для цього заходу. Українська народна лялька є родинним оберегом, символом мудрості, берегинею роду, символом зв’язку між поколіннями. Кожен, хто її отримає у подарунок, обов'язково стане щасливим.

Прийомні сім'ї з нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім'ї в подарунок від міського голови Дмитра Зражевського отримали найкращі настільні ігри, які допоможуть дітям не лише розвивати творчі та розумові здібності, а й відмінно та цікаво провести час у сімейному колі - разом з батьками, подарують усім море позитивних вражень.

img-20170518-165626.jpg
img-20170518-170933.jpg
img-20170518-171247.jpg
img-20170518-171738.jpg
img-20170518-173510.jpg
img-20170518-174052.jpg
img-20170518-174616.jpg
img-20170518-180919.jpg
img-20170518-183157.jpg
img-20170518-183509.jpg
img-20170518-183055.jpg


adm. - 18.05.2017.