Logo

Telegram
Facebook

Семінар-нарада для квартальних


У міськвиконкомі для голів квартальних комітетів міста проведено черговий семінар-нараду. У семінарі від керівництва міської влади взяли участь секретар ради Олена Заіка та перший заступник міського голови Володимир Яковін.

Першим у черзі денній присутні розглянули питання про роботу адміністративної комісії при виконавчому комітету міської ради за 2017 рік. Секретар комісії Єлизавета Тарабара, головний спеціаліст юридичного відділу міської ради, зазначила, що протягом 2017 року адміністративною комісією проведено 20 засідань, винесено 152 постанови по справах про адміністративні правопорушення, накладено на громадян стягнень у вигляді штрафів на суму 41660 гривень.

Найчастіше мешканці міста порушували Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку та додержання тиші в громадських місцях міста Синельникове, відповідальність за порушення яких передбачена статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 до 1360 гривень, а на посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 гривень.

Найбільш поширенішими є такі порушення як: захаращення території загального користування; спалювання опалого листя, сухої трави чи гілок; зберігання на прибудинковій території будівельних матеріалів; влаштування вигрібних ям на території загального користування.

Також адміністративною комісією розглядались протоколи за порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями; торгівлі пивом, алкогольними та слабоалкогольними напоями; тримання собак і котів.

Заступник міського голови Володимир Яковін наголосив, що протоколи про влаштування вигрібних ям за межами дворів складаються на порушників Правил благоустрою міста після невиконання ними попередження. Адмінкомісія з розумінням розглядає всі протоколи, а приймаючи рішення, враховує пору року, коли можна виконати роботи щодо усунення порушень.

Квартальні вийшли з ініціативою створити комісію, яка щоквартально, з виходом на місце, контролюватиме виконання городянами Правил благоустрою міста.

Про виконання протипожежних заходів у житловому секторі в побуті та в новорічні свята квартальним нагадав Олександр Рубчев - провідний спеціаліст Синельниківського міськрайонного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області.

Олександр Рубчев зазначив, що протягом 2017 року на території міста та Синельниківського району сталося 187 пожеж, половина з яких - у житловому секторі. У більшості випадків причиною є недбале ставлення людей до правил пожежної безпеки у побуті, експлуатація електроприладів не за призначенням (наприклад, громадяни використовують обігрівачі для сушки одягу та інше), порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Все це призводить до негативних наслідків: втрати майна, чи, що найстрашніше, загибелі людей.

Представник пожежників звернувся до квартальних з проханням долучитися до інформаційної кампанії, яку проводять спеціалісти управління серед дитячого та дорослого населення міста, щоб охопити якомога більше громадян.

Начальник відділу архітектури та містобудування міської ради Світлана Шеремет повідомила, що на виконання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", в місті було перейменовано низку вулиць. У планах міської влади - виготовити таблички на вуглові будинки з новими назвами вулиць. Головний архітектор міста продемонструвала присутнім зразки табличок та попросила квартальних вже найближчим часом завершити роботу щодо складання списків з адресами таких будинків. За підсумками цієї роботи, у міському бюджеті будуть передбачені необхідні кошти.

Вивозити тверді побутові відходи з міста Синельникового протягом наступних п'яти років буде ТДВ «Дніпрокомунтранс». Про це повідомив квартальним Володимир Яковін. Підприємство стало переможцем відповідного конкурсу. Роботу на території Синельникового товариство з додатковою відповідальністю розпочало у 2017 році: відповідно до санітарних норм чинного законодавства та з розрахунку 1,3 куб м. на одного мешканця міста, встановлено контейнери, відпрацьовано механізми та схеми їх вивозу.

На сьогоднішній день, за словами логіста підприємства Олени Карвель, вивіз сміття проводиться в рамках затверджених графіків. Зауважень з боку квартальних до роботи підприємства цього разу не було. Серед пропозицій - звучали побажання встановити на кварталах додаткові баки, активізувати роботу щодо укладання угод серед громадян, особливу увагу приділити власникам магазинів, які до цього часу, без договорів, користуються контейнерами загального користування, розташованими поряд з магазинами.

Володимир Яковін повідомив, що у разі збільшення кількості контейнерів, буде збільшена вартість послуги з вивозу сміття.

Секретар міської ради Олена Заіка ознайомила квартальних із основними позиціями головного фінансового документа міста - бюджету на 2018 рік. Бюджет сформовано з урахуванням підвищення розміру заробітної плати та мінімального прожиткового мінімуму з 01 січня 2018 року.

Серед пріоритетів - підтримка соціально-нехахищених верств населення, дітей, які потребують додаткової уваги з боку дорослих, реалізація заходів, спрямованих на енергозбереження в закладах освіти, благоустрій міста ( в тому числі - реконструкція Парку Слави в центрі міста). На умовах співфінасування з обласного бюджету - продовження робіт з капітального ремонту доріг та тротуарів; по реконструкції навчально-виховного комплексу та прилеглого стадіону; реконструкція стадіону «Локомотив» Синельниківської ДЮСШ.

Наприкінці засідання Олена Володимирівна подякувала всім за співпрацю, спрямовану на вирішення актуальних питань мешканців приватного сектору міста, запросила всіх відвідати низку новорічно-різдвяних заходів, починаючи з 28 грудня - відкриття Головної ялинки міста.

Вітання з наступаючими святами у вигляді солодких подарунків передав квартальним Василь Астіон - депутат Дніпропетровської обласної ради.

Не залишилися без поздоровлень також іменинники, які відзначили дні народження у період між щомісячними семінарами.

806a6d9e953-full.jpg
-full.jpg


adm. - 20.12.2017.