Logo

Telegram
Facebook

Семінар-нарада для квартальних


20 вересня 2017 року під головуванням секретаря міської ради Олени Заіки для голів квартальних комітетів проведено семінар-нараду. У нараді взяв участь перший заступник міського голови Володимир Яковін.

Першим у черзі денній присутні розглянули питання щодо змін в законодавстві про призначення субсидій. Ірина Солом’яна, завідувач сектору прийняття рішень відділу грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення міської ради, повідомила, що Кабінет Міністрів України відповідною постановою подовжив термін подачі заяв на монетизацію субсидій до 1 листопада 2017 року, якщо така не була подана до 1 вересня через незалежні від одержувача причини.

Для домогосподарств, які використовують природний газ/електричну енергію для індивідуального опалення, розмір субсидії на опалювальний сезон тепер розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно (раніше субсидія на опалювальний сезон призначалася з 1 жовтня до 30 квітня).

Відповідно до прийнятих змін, розрахунок на новий опалювальний період працівниками управління праці буде проводитися автоматично, без звернень громадян, на підставі запитів про доходи громадян за І – ІІ квартали 2017 року, отриманих від Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України та Фонду соціального страхування.

Також змінено норми споживання газу для приготування їжі та підігріву води: газова плита без газового водонагрівача – 5,40куб м.; газова плита з газовим водонагрівачем – 10,50куб.м. на одну особу на місяць.

Також Ірина Солом’яна наголосила, що субсидія нараховується лише на зареєстрованих у помешканні громадян. Якщо громадяни винаймають житло, до органу соцзахисту необхідно надати угоду про оренду житла.

Наступним у черзі денній присутні обговорили питання щодо вивозу твердих побутових відходів з приватного сектору м.Синельникового підприємством «Дніпрокомунтранс», укладання договорів між підприємством та споживачами послуг.

Логіст підприємства Олена Карвель повідомила, що вивіз сміття на сьогоднішній день проводиться три рази на тиждень практично без збоїв. Проте, квартальні скаржилися на неякісну роботу працівників підприємства, відсутність культури у мешканців міста щодо користування контейнерами, надавали пропозиції щодо встановлення на кварталах додаткових баків для відходів.

Голови кварткомів також висловили стурбованість тим, що власники магазинів до цього часу не уклали договори на вивіз сміття, користуються контейнерами загального користування, розташованими поряд з магазинами.

Володимир Яковін повідомив, що кількість контейнерів на кварталах встановлена відповідно до санітарних норм чинного законодавства та з розрахунку 1,3 куб м. на одного мешканця міста. У разі збільшення кількості контейнерів буде збільшена вартість послуги з вивозу сміття.

Усім громадянам, суб’єктам господарювання необхідно укласти угоди на вивіз сміття, в іншому випадку порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Штрафні санкції будуть значно перевищувати розмір абонплати. У вересні 2017 року рішенням виконкому повноваження для складання протоколів будуть надані і працівникам «Дніпрокомунтранса».

З метою надання якісних послуг населенню в частині вивозу твердих побутових відходів, перший заступник міського голови Володимир Яковін закликав квартальних, надавача послуг - ТДВ «Дніпрокомунтранс», скоординувати свої дії та провести роз’яснювальню роботу серед населення.

Наприкінці засідання секретар міської ради Олена Заіка оголосила результати загальноміського конкурсу «Краще подвір’я -2017», що проводився з липня по вересень 2017 року.

Загалом на конкурс надійшло 46 пропозицій від жителів нашого міста. За результатами конкурсу «Краще подвір’я-2017», переможцями визначено:

I місце - Суховій Володимир Іванович, вул. Мальовнича, 93а (квартал № 30).

II місце – Щербина Євгеній Миколайович та Світлана Анатоліївна, вул. Толстого,62 (квартал № 17).

III місце – Василенко Олександр Сергійович та Любов Миколаївна, вул. 25 Дивізії, 41 (квартал № 10).

Призерами конкурсу стали:

- Саква Наталія Вікторівна, вул. С. Тюленіна, 47б (квартал №25);

- Парфенюк Микола Дмитрович та Яніна Сергіївна, вул. М.Горького, 65а (квартал №26);

- Крамаренко Олег Вікторович та Наталія Володимирівна, вул. Квітнева, 101 (квартал №10).

Олена Володимирівна подякувала учасникам конкурсу за дбайливе ставлення до свого подвір'я, міста та висловила сподівання, що наступного року бажаючих взяти участь у конкурсі стане ще більше.

За традицією, наприкінці засідання, привітання отримали квартальні - іменинники, які відзначили дні народження у період між щомісячними семінарами.


adm. - 20.09.2017.