Logo

Telegram
Facebook

Семінар-нарада для квартальних


У міськвиконкомі під головуванням секретаря міської ради Олени Заіки для голів квартальних комітетів міста проведено черговий семінар-нараду.

Першим у черзі денній квартальні розглянули питання про те, як працює урядова програма «Доступні ліки». Олена Сачко, головний лікар комунального закладу охорони здоров’я «Синельниківський центр первинної допомоги Синельниківської міської ради» повідомила, що ця програма введена в дію 01 квітня 2017 року. У рамках програми, пацієнти, які страждають на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму та перебувають на диспансерному обліку можуть отримати в аптеках ліки як безкоштовно, так і з невеликою доплатою. Для цього необхідно звернутися до сімейного лікаря та отримати спеціальний рецепт, потім піти до аптеки, яка є учасницею програми «Доступні ліки», та обрати необхідні ліки.

На сьогоднішній день такі послуги населенню міста надають аптечні заклади обласного комунального підприємства «Фармація», що знаходяться за адресами: вул.Музична, 29 (в центрі міста, біля школи №1), вул.Миру, 1 (напроти центральної районної лікарні), вул.П.Тичини,147 (напроти будинків №30,31 на мікрорайоні по вулиці Миру). Також долучаться до цієї програми ще аптеки чотирьох мереж, що діють в місті. Наразі з такими аптеками центром первинної медицини укладаються угоди, згідно ці заклади отримуватимуть компенсаційні кошти від держави.

Олена Сачко звернулася до квартальних із проханням провести серед мешканців приватного сектору роз’яснювальну роботу, щоб якомога більше громадян узнали про підтримку та допомогу з боку держави, можливість отримати необхідні лікарські засоби, які зможуть запобігти виникненню ускладнень та передчасної смертності.

Також головний медик міста повідомила, що 20 та 21 квітня поточного року в Синельниковому працюватиме пересувний цифровий флюорограф. 20 квітня флюорографію можна зробити за адресою: вулиця Гагаріна, 3 (район колишньої лікарні залізничників) з 09.00 до 14.00 години. Також усі бажаючі тут зможуть виміряти артеріальний та внутрішньоочний тиск. 21 квітня 2017 року, для зручності мешканців східної частини міста, флюрограф буде знаходитися по вулиці Виконкомівській,32 – район колишньої поліклініки залізничників, сьогодні – це третя амбулаторія міського центру первинної допомоги ( в районі шляхопроводу в центрі міста).

Олена Сачко запросила мешканців міста у зручному місці пройти необхідні обстеження.

Начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Олена Захарова повідомила, що сьогодні в місті проживає 162 людини, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, серед яких: ліквідатори аварії, переселенці із зони відчуження, діти, інваліди, вдови.

Олена Захарова запросила присутніх взяти участь у заходах до Дня Чорнобильської трагедії та відвідати 26 квітня 2017 року пам’ятний знак на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС, вшанувати живих ліквідаторів найбільшої техногенної катастрофи людства та згадати земляків, які не дожили до цього дня.

Також Олена Леонідівна повідомила, що до Дня пам’яті та примирення, який відзначатиметься у травні, традиційні виплати отримають ветерани війни. Так інваліди війни І групи одержать 3500 грн., ІІ групи – 3100 грн., ІІІ - 2700 грн.. учасники бойових дій – 1200 грн., родини загиблих - 600 грн., учасники війни – 500 грн.

Керівник міського управління праці нагадала квартальним, що опалювальний сезон 2016-2017 закінчується в місті 30 квітня 2017 року. Перерахунок субсидії на літній сезон розпочнеться з 01 травня 2017 року.

Представник міського відділу культури та туризму міської ради Марія Яковіна запросила голів кварткомів та мешканців міста взяти участь у заходах по вшануванню подвигу переможців нацизму у Другій світовій війні та увічненню пам’яті загиблих. Так 9 травня 2017 року на чотирьох братських могилах міста, розташованих по вул.: Каштановій, Квітневій, 95-го прикордонного загону, Тихій о 10.00 розпочнуться мітинги. Цього дня мешканці міста зможуть також відвідати тематичний концерт, який відбудеться у центральному парку міста з 10.30.

Наприкінці засідання квартальні жваво обговорили питання щодо порядку укладання договорів на вивіз твердих побутових відходів та організацію його вивезення з приватного сектору у 2017 році товариством з додатковою відповідальністю «Дніпрокомунтранс».

Олена Карвель, логіст підприємства, зазначила, що на сьогоднішній день вже проведено роботу по розміщенню контейнерів на кварталах, тричі на тиждень проводяться роботи по вивозу побутового сміття. Проте квартальні деяких кварталів висловили побажання мешканців збільшити кількість контейнерів. Олена Карвель запевнила, що це питання обов’язково буде розглянуто керівництвом підприємства та у травні кількість контейнерів збільшиться.

Представник «Дніпрокомунтранса» Алла Денисова звернула увагу квартальних на те, що з кожним домоволодінням підприємству необхідно укласти договір на надання послуг. Для цього громадянам слід звернутися до абонентського відділу, розташованого по вулиці Виконкомівській,30. Відділ працює щоденно, крім суботи та неділі, з 08.00 до 17.00 години, обідня перерва - з 12.00 до 13.00. З собою необхідно мати копію паспорта та довідку про склад сім’ї, для пільговиків додатково - довідку з управління праці та соціального захисту населення міської ради та копію пільгового посвідчення. Вартість послуги на 1 особу становить 14 грн.52 коп. Громадяни можуть оформити субсидію на ці послуги.

Квартальні висловили думку, що не всі синельниківці, особливо похилого віку, зможуть прийти до абонвідділу та укласти угоду, порадили, щоб представники підприємства вийшли на квартали та заключали угоди по домівках. Цю пропозицію представники підприємства пообіцяли також донести до відома свого керівництва.

Наприкінці засідання квартальні-іменинники отримали вітання від секретаря міської ради Олени Заіки та своїх колег.


adm. - 18.04.2017.