Logo

Telegram
Facebook

Семінар-нарада для голів квартальних комітетів


У міськвиконкомі під головуванням секретаря міської ради Олени Заіки для голів квартальних комітетів проведено семінар-нараду.

На початку засідання обговорили одне зі злободенних питань: про протипожежний стан в місті та про виконання протипожежних заходів у житловому секторі. Представник Синельниківського міськрайонного управління ГУ ДСУ з надзвичайних ситуацій Костянтин Шведков наголосив, що в 2020 році збільшилася кількість пожеж на території як міста, так і району (117 – у 2020 році, 86 – у 2019). Станом на 18 серпня поточного року в місті вже сталося 23 пожежі.

Дана ситуація відбувається через спалювання населенням сухої трави, сміття та поживних залишків.

При спалюванні трави та сміття на присадибних ділянках або поживних залишках на фермерських полях, виникає загроза перекидання вогню на поряд розташовані будинки, лісові угіддя та посадки, що веде до розвитку пожежі на велику площу. Ліквідація таких пожеж потребує залучення значної кількості сил та засобів пожежно-рятувального підрозділу, значних матеріальних затрат. Тож вогнеборець наголосив: спалювання листя чи сміття є порушенням чинного законодавства. У разі виявлення, необхідно зателефонувати до поліції за номером 102. Згідно зі ст.255 Адміністративного кодексу України, саме поліція складає протокол про факт спалювання листя чи сміття. У разі ж виникнення пожежі необхідно телефонувати 101.

Про зміни у порядку надання державних адресних допомог сім’ям з дітьми розповіла начальник відділу грошових виплат та компенсацій управління праці та соціального захисту населення міської ради Світлана Бутурлакіна. Вона нагадала, що з 1 липня 2020 року набрав чинності Закон України № 646-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб», яким внесено зміни до умов надання державних допомог, в т.ч.: збільшено розмір допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування. Перерахунок розміру зазначеної допомоги проведено з 01.01.2020 автоматично;

передбачено надання державної допомоги одиноким особам, які досягли 80-річного віку та за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду і одержують пенсію;

з метою сприяння економічній самостійності малозабезпеченої сім’ї, непрацюючій працездатній особі з числа членів такої сім’ї, яка бажає провадити підприємницьку діяльність, державною службою зайнятості може надаватись одноразова безвідсоткова поворотна допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї;

з 01.07.2020 для призначення, виплати та припинення виплати допомоги на дітей одиноким матерям додатково застосовуються умови призначення, виплати та підстави для припинення виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Консультації щодо призначення допомог надаються в управлінні щоденно (крім вихідних) за номером телефону: 0634665761.

Начальник управління ЖКГ та комунальної власності міської ради Андрій Романовських проінформував про заходи з благоустрою міста. Зокрема повідомив, що у 2020 році продовжено роботи щодо капремонту зовнішнього освітлення. У поточному році облаштовано понад 10 км електромереж, засяяло додатково 207 вуличних ліхтарів. Роботи з капітального ремонту електромереж виконано на 10 вулицях у приватному секторі міста. Сучасні енергозберігаючі LED-ліхтарі встановлено на вулицях, де їх раніше взагалі не було. Це: вул.Робоча (встановлено 27 світильників), Кримська (26 світильників), Нововокзальна(9 світильників), Вуглова(6 світильників), Південна (24 світильники), Севастопольська (13 світильників), Величая Михайла (18 світильників), Георгієвського (14 світильників), Ярова (14 світильників), Затишна (15 світильників).

Крім того, 41 ліхтар відтепер освітлює вулицю Виконкомівську, по якій активно рухається автомобільний транспорт та пішоходи у напрямку ст.Синельникове-1, дитячого садка №5, мікрорайону «П’ятихатки».

З метою поліпшення благоустрою інфраструктури та створення зручних, безпечних та комфортних умов для пасажирів громадського транспорту, у 2020 році в місті Синельникове проводяться роботи з улаштування посадкових майданчиків на зупинках міського громадського транспорту. Всього цього року буде обладнано 4 зупинки по маршрутах місцевих автобусів.

Прибрано старі конструкції, замість них зведені сучасні металеві, оздоблені пластиком. Вони захищатимуть громадян від негоди.

Зупинки розташовані на початку Садової, біля будинку №121 по вул. Затишна, біля центральної міської лікарні, а також по вул. Космічна у північній промзоні.

Також проводяться роботи щодо ремонту тротуарів. Вже відремонтовано близько 12,0 тис. кв. м ділянок тротуарів.

У 2020 році заплановано відремонтувати: тротуари по вул. Музичній (дві сторони), на вул. Центральній, по вул. 8 Березня від (вул. Західна до вул. Глінки), по вул. Виконкомівській (від будинку №74А до дитячого садка №5 «Вербиченька», по вул. Гостинній (від вул. Тітова до вул. Суворова), по вул. Миру (від будинку №30 до будинку №35).

Наприкінці засідання обговорили питання, що виникли на кварталах, привітали іменинників.


adm. - 18.08.2020.