Logo

Telegram
Facebook

Рушниковий рай


До Дня Незалежності України у міській дитячій бібліотеці відбувся пізнавальний захід під назвою «Рушниковий рай».

Майстриня нашого міста Тетяна Литвин до уваги відвідувачів представила вишиті рушники з власної колекції та творчі роботи вишивальниць міського клубу «Муліне». Розповіла про роль рушників в житті українців, обряди з їх використанням,  а також про техніки вишивки та орнаментику.

Тетяна Литвин ознайомила з роботою команди волонтерів «Синельниківські берегині». З початку війни ними виготовлено 1764 кв.м маскувальних сіток, старанно зав’язано мільйони вузликів. Масксітки передають військовим або їх рідним безкоштовно, аби зберегти життя наших оборонців, техніку. 

Також майстриня презентувала сітку «Прапор України», яку виконала в техніці маскувальної сітки до Дня Незалежності України. За задумом рукодільниці, над нашим прапором - Україною - чисте небо, де світить  яскраве сонце, а по периметру - рамка піксельного кольору. Це значить, що  Україна - під надійним захистом ППО, ЗСУ, Національної гвардії.

Дякуємо майстриням за збереження культурної спадщини, традицій українського народу, берегиням – за постійну дієву допомогу і підтримку наших воїнів!

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 24.08.2023.