Logo

Telegram
Facebook

Розпочато роботи по ремонту пам'ятки історії - братської могили по вулиці Квітневій


Сьогодні на території міста Синельникового розташовано 15 пам'яток культурної спадщини, серед яких 9 пов’язані з подіями Другої світової війни. Спільними зусиллями міської влади, підприємств, установ та організацій міста різних форм власності з року в рік вони підтримуються у належному стані, проте роки накладають на капітальні споруди свій відбиток.

Останнім часом занепокоєння міської влади викликав стан пам’ятника на братській могилі радянських воїнів, які загинули при звільненні міста та померлих від ран у шпиталі у вересні 1943 року, розташованої по вулиці Квітневій,8. Ця пам’ятка історії місцевого значення взята під охорону держави.

З метою недопущення нещасних випадків, збереження історичної пам'яті, місця вшанування жертв Другої світової війни, міський голова Дмитро Зражевський своїм розпорядженням затвердив склад спеціальної комісії, яка здійснила обстеження пам’ятника та визначила його технічний стан. Акт про незадовільний та аварійний стан скульптури та постаменту було направлено до Дніпропетровського обласного центру охорони історико-культурних цінностей.

У квітні 2017 року виконавчий комітет міської ради отримав від органу охорони культурної спадщини Дніпропетровської обласної державної адміністрації дозвіл на проведення ремонтних робіт, благоустрою пам’ятки та погоджений ескізний проект цих робіт.

20 квітня 2017 року працівниками міського комунального підприємства «ВО ЖКГ» роботи були розпочаті: проведено демонтаж скульптури. Також проектом передбачено демонтування постаменту, встановлення меморіальної дошки з іменами похованих, благоустрій території пам’ятки.

Ремонтні роботи проводитимуться як за бюджетні кошти, так і за добровільні внески небайдужих городян, які виявили бажання взяти участь у цій важливій та необхідній справі, та надіслали до міськвиконкому відповідний лист.

Усі, хто бажає долучитися до реалізації цього проекту, можуть перераховувати кошти на розрахунковий рахунок Синельниківської міської ради ветеранів:

р/р 26001000144767

МФО 305482

ОКПО 24997506

Філіал Дніпропетровського АТ «Ощадбанк»

Призначення платежу: ремонт братської могили по вулиці Квітневій


adm. - 20.04.2017.