Logo

Telegram
Facebook

Розпочато ремонтні роботи у Будинку культури «Родина». У недалекому майбутньому тут буде сучасний осередок для розвитку…


Важливою складовою у процесі виховання дітей є організація дозвілля у вільний від навчання час. У місті для задоволення потреб дітей працюють два позашкільних заклади освіти – центр дитячої творчості та дитячо-юнацька спортивна школа, міська дитяча бібліотека, Будинок культури залізничників.

Цього року 01 жовтня Центр дитячої творчості відзначатиме 25-річчя з дня створення. Протягом цих років стіни закладу випустили у доросле життя чимало вихованців. Сьогодні Центр відвідує 530 дітей віком від 5 до 18 років, про них дбають 13 педагогів.

Центр дитячої творчості працює над розвитком інтелектуальних та творчих здібностей дітей, задоволенням освітньо-культурних потреб виховання у сфері позашкільної освіти. Вихованці гуртків та їх наставники мають чисельні творчі перемоги та здобутки.

Проте нагальною проблемою для закладу є відсутність власного приміщення, сцени для підготовки учнів тетрального колективу, вокально- танцювальних тощо. З метою створення комфортних повноцінних умов для занять вихованців, у 2015 році, за ініціативи міського голови Дмитра Зражевського, при підтримці депутатського корпусу міської ради, було виділено кошти для виготовлення проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту БК «Родина» відділу освіти міської ради (БК до недавнього часу був власністю Синельниківського ресорного заводу). Саме сюди після проведення ремонту має переїхати центр дитячої творчості – центр позашкільної освіти в місті.

У 2016 році депутати передбачили у міському бюджеті кошти для виконання цих робіт. Днями підрядна організація з м.Дніпра ТОВ «Інтерпен-Д» розпочала ремонтні роботи. Керівник міста Дмитро Зражевський особисто побував на об’єкті та перевірив хід виконання робіт.

За словами представника організації Юрія Карклина, наразі проводяться внутрішні ремонтні роботи у кімнатах, де працюватимуть гуртки, студії; розпочато роботи і в актовій залі. У планах - заміна системи опалення, комунікацій, покрівлі, утеплення фасаду.

На цю довгоочікувану подію з нетерпінням чекає директор центру дитячої творчості Тетяна Феліпенко, адже Центр творчості - це ціла країна з населенням понад 500 дітей і підлітків. Через відсутність свого приміщення, заняття проходять за щільним графіком, в різних будівлях. Великі творчі колективи вимушені проситися на репетиції до іншого закладу – Будинку культури залізничників, адже тут є сцена. Тетяна Феліпенко сподівається, що свій ювілейний день народження дружній колектив ЦДТ відзначатиме вже у власному приміщенні.

Юрій Карклин запевняє, що, не дивлячись на значний об`єм запланованих робіт, місто до дня свого народження отримає в подарунок відремонтований БК.

За планами міського голови Дмитра Зражевського, оновлене приміщення колишнього Будинку культури має стати сучасним осередком для розвитку творчих здібностей дітей та молоді міста. «У нас є важлива справа – виростити здорових, щасливих, талановитих громадян нашого міста, країни, - говорить керівник міста. – Тому всебічна підтримка освітянської галузі, створення повноцінних умов для розвитку дітей Синельникоовго і надалі буде пріоритетним напрямком роботи міської влади. Цього року з бюджету міста виділили кошти для виготовлення проектно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту спортивної зали Синельниківської дитячо-юнацької спортивної школи. Сподіваюся, що наступного року проведемо тут ремонт. Маємо плани працювати й над проектом щодо проведення ІІ черги реконструкції стадіону школи, яка є осередком спорту в місті».

p4200365.jpg
p4200369.jpg
p4200361.jpg
p4200362.jpg
p4200372.jpg


adm. - 21.06.2016.