Logo

Telegram
Facebook

Розпочала роботу комісія з перевірки стану готовності закладів освіти до роботи у новому навчальному році


Сьогодні ліцеї та позашкільні заклади міста відвідала спеціальна комісія, яка перевірила стан підготовки закладів до роботи з 1 вересня.
До її складу ввійшли фахівці відділу освіти, поліції, ДСНС, Держпродспоживслужби. Навчальні заклади відвідав також міський голова Дмитро Зражевський.

Було відмічено, що у закладах освіти проведена значна робота щодо підготовки навчальної бази: в належному стані всі класні кімнати, коридори, санвузли, харчоблоки, спортивні зали, прилеглі території.

Проте в умовах війни очне навчання відбуватиметься лише тоді, коли в регіоні буде безпекова ситуація, а також для всіх дітей та вчителів будуть місця в укритті, обладнаному згідно затверджених вимог. Тут має бути автономне освітлення, санвузли, вентиляція, запасний вихід, аптечки, запаси питної та технічної води, Wi-Fi – зв’язок та ін..

На сьогоднішній день стовідсоткової готовності укриттів при закладах освіти міста ще немає. Частину ремонтних робіт виконано у ліцеях №1,2,6. Підготовчі роботи проведені в закладах №4,5,7. У ліцеї №3 такі роботи не проводять взагалі через відсутність приміщення. По завершенню ремонтних робіт, стан кожного укриття перевірять знову.

Остаточне рішення щодо форми навчання в місті з 1 вересня, враховуючи рішення комісії, ухвалять на засіданні виконавчого комітету міської ради. Скоріше за все, заняття проходитимуть дистанційно. Адже першочерговим завданням є створення безпечних умов для навчання та виховання дітей.


adm. - 16.08.2022.