Logo

Telegram
Facebook

Робоча група з громадської безпеки та соціальної згуртованості міської ради підвела підсумки роботи за 2023 рік


Робоча група з громадської безпеки та соціальної згуртованості Синельниківської міської ради провела своє перше засідання в новому році.  Це – дієва платформа для спілкування представників міської влади, громадськості, поліції, ДСНС, соціальної та культурної сфери, виявлення проблемних питань громади  та  пошуку шляхів їх вирішення, обміну ідеями, досвідом, знаннями.

Дорадчо-консультативний орган під керівництвом секретаря міської ради Олени Заіки та координатора -  фахівця з мобілізації громад від ПРООН в Україні Михайла Кареліна активно працював минулого року. Тож спочатку підвели підсумки, а потім визначилися з пріоритетами на  2024. 

Завдяки співпраці з міжнародними партнерами у 2023 році в місті  реалізовано 9  проєктів, 3 - будуть завершені у поточному.  

Під час засідання Світлана Рижкова,  спеціаліст з громадської безпеки ПРООН, зупинилася на питанні взаємодії громади з поліцією, облаштуванні «Зеленої кімнати» для роботи з дітьми.  

Чайка Олена – заступник директора  БФ "Добробуд- 2022» та Мажара Анна – засновник  БФ «Дихання сердець» презентували групову роботу - Аудит безпеки нашої громади з  визначеними небезпечними місцями.

Стратегії розвитку  БО "БФ Нове-життя" представив Олександр  Кандиба Олександр – член правління організації, капелан. 

Плани на 2024 теж амбітні.  Михайло Карелін відмітив, що останнім часом в місті спостерігається зростання активності серед громадськості. Все більше об’єднань громадян включаються в роботу, з’являються нові організації,  а разом із цим - нові ідеї, проєкти, спрямовані на покращення клімату в громаді, створення безпечного середовища, комфортних умов проживання.

Збір проєктних пропозицій триває. У пріоритеті – соціальний напрямок та громадська безпека.  Далі -  участь у конкурсах. Переможці  від Програми ООН із відновлення та розбудови миру отримають гранти на їх реалізацію в нашій громаді. 

Кращим наше місто можемо зробити тільки, коли разом! Побажаємо всім успіхів!

Проєкти 2023:

- у рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, на території ДЮСШ облаштували футбольний майданчик зі штучним трав'яним покриттям; на базі спортивного блоку ліцею №7, придбавши необхідне обладнання, провели тримісячні безкоштовні курси для дівчат та жінок міста з фітнес-боксу, навчили їх самозахисту та опору для життя в сучасних реаліях. 

 На етапі реалізації: 

2 гранти для молоді, яка здійснила успішне навчання на платформі FUNdraiser. Це: проєкт молодіжної команди  ліцею № 2 «Безбар’єрні умови для вивчення та вдосконалення англійської мови серед дітей ВПО та соціально-вразливих верств» та проєкт команди  ліцею №1 «Створення  мультимедійного простору з інноваційним навчальним комп’ютерним комплексом». 

Триває робота над втіленням у життя проєкту щодо створення психологічної кімнати з відповідним оснащенням з метою соціалізації, надання психологічної допомоги І рівня для швидкого повернення до мирного життя ветеранів, які повертатимуться до цивільного життя;

-за грантові кошти Міжнародної організації з міграції отримали мобільний кінотеатр для створення в нашій громаді медіа-простору для навчання, спілкування, інформування та змістовного дозвілля громадян різних вікових та соціальних верст;  

- завдяки гуманітарній місії  «Проліска» та фінансовій підтримці УВКБ ООН, при Центрі дитячої та юнацької творчості облаштували сучасний дитячий простір для навчання та цікавого дозвілля дітей різних вікових груп, в тому числі ВПО;

- разом із Синельниківською  міськрайонною організацією Червоного Хреста України у ліцеї №1 впровадили  проєкт  «Безпечне дитинство»: облаштували   клас безпеки для проведення занять зі здобувачами освіти спільно з працівниками ДСНС, поліції, медпрацівниками із питань пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту в умовах війни;

 - у рамках проєкту «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні»,  від Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні та ТОВ «ОБНОВА КОМПАНІ» отримали бокси з навчально - розвивальними матеріалами для освітнього процесу в садочках  № 3, 8, дошкільному підрозділі ліцею № 7; 

- з метою посилення соціальної згуртованості між членами громади та запровадження рівноправного доступу до інтегрованих соціальних послуг сім’ям з дітьми, особливо тих, які перебувають у складних життєвих обставинах, реалізується проєкт «Соціальні ініціативи для сімей з дітьми на рівні громад» спільно з громадською організацією «Дніпровська ліга соціальних працівників» за підтримки ЮНІСЕФ. 

У тісній співпраці з надавачами соціальних послуг громади працюють два фахівці із соціальної роботи та створено  кімнату «Простір, дружній до дітей» для психосоціальної підтримки сімей з дітьми різних категорій;

для  людей похилого віку, які обслуговуються в Синельниківському міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг), надавались послуги по покосу трави, обрізки дерев,  ремонту сантехніки та електрики в рамках проєкту «Соціальний майстер» при підтримці Благодійного фонду «Глоба 22».


Прес-служба СМР - 09.02.2024.