Logo

Telegram
Facebook

Разом допомагаємо сім'ям, чиє житло постраждало внаслідок "прильоту" 30.01.2024


30 січня 2024 року в місті Синельникове  зафіксовано «приліт». Були пошкоджені домоволодіння мирних громадян, господарські споруди, гараж,  лінія електропередач.  Люди  вціліли.

За інформацією міського голови Дмитра Зражевського, в роботу одразу включилася міська комісія з обстеження пошкоджених об’єктів, у складі якої – представники структурних підрозділів міської ради, поліції, ДСНС, міжрайонного бюро технічної інвентаризації. 

Комісія зібрала інформацію про пошкодження, сформувала списки: внаслідок ворожої атаки постраждало майно у 38 сімей. 

Була організована робота комунального автотранспорту для вивозу будівельного сміття, підвозу будматеріалів для домоволодінь, які зазнали пошкодження.

Залучили фахівців, які оперативно відновили газопровід в одному з будинків, лінію електропередач.

Члени комісії на місці наслідків надали роз’яснення потерпілим про необхідність фіксації пошкодження чи руйнування через додаток Дія у розділі «Послуги» - єВідновлення.

Зв’язалися з партнерами - міжнародними гуманітарними організаціями, які неодноразово допомагали містянам, постраждалим від війни.

Вже 31 січня до міста прибула гуманітарна місія «Проліска», що працює при підтримці УВКБ ООН і надає невідкладну допомогу. 

Власникам житла  передали будівельні набори для екстренного ремонту пошкодженого житла:  тарпаулін, плівку ПВХ, дошки, OSB-плити, клей – піну, цвяхи  від UNHCR Ukraine - Агентства ООН у справах біженців.

Психоcоціальну  допомогу громадяни отримали від психологів організації. Провели оцінку потреб, стабілізацію стану.

«Хочу подякувати всім службам, міжнародним партнерам за оперативну, злагоджену роботу, дієву допомогу жителям нашої громади, чиє житло постраждало внаслідок ракетної атаки на місто!

Робота продовжується. Підготовлено план роботи комісійного обстеження домогосподарств, з яким можна ознайомитися на вебсайті міської ради у розділі «Відновлення зруйнованого житла», - зазначив керівник громади Дмитро Зражевський.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 01.02.2024.