Logo

Telegram
Facebook

Проект «Вчителі англійської мови – агенти змін» у дії


У рамках виконання Указу Президента України «Про оголошення 2016 року роком англійської мови в Україні» у січні було проведено відбір вчителів англійської мови з 8 областей країни до участі у спільній з Британською Радою в Україні та громадською ініціативою програмі “GoGlobal”.

Проект спрямовано на покращення якості викладання англійської мови та підготовку тренерів, які будуть надавати методичну допомогу вчителям англійської мови у районних центрах області. Серед педагогів Дніпропетровщини було відібрано 16 чоловік, які б відповідали заявленим стандартам освіти, педагогічного досвіду, особистісного та професійного зростання, самовдосконалення у володінні англійською мовою.

З 21 по 27 лютого 2016 року на базі Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти пройшов перший етап програми «Вчителі англійської мови – агенти змін».

21 лютого відбулось урочисте відкриття проекту, на якому були присутні не лише учасники проекту й тренери, а й перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації – О.М.Кужман; директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації – О.В.Полторацький; директор Навчального центру Британської ради в Україні - Пол Кімм, які привітали педагогів і побажали плідної роботи.

Протягом першого етапу проекту для вчителів досвідчені тренери Британської Ради проводили інтенсивні заняття з підвищення педагогічної майстерності, що відповідають європейським стандартами та проходять виключно англійською. Надалі вчителі, які пройшли перший етап навчання почнуть використовувати отримані знання на практиці та готуватися до поширення набутих знань серед колег у різних регіонах області.

Від міста Синельникового та Синельниківського району у першому етапі проекту взяла участь методист відділу освіти Синельниківської ради, вчитель англійської мови Т.Л.Помазан, яка по завершенню тренінгових занять буде продовжувати роботу з педагогами шкіл з поширення досвіду викладання англійської мови за сучасними європейськими стандартами з використанням дієвих методик, які сприятимуть успішному оволодінню учнями навичок спілкування в іншомовному середовищі. За її словами, проект дав багато позитивних емоцій та вражень, дана програма стала поштовхом для власного педагогічного самовдосконалення, з’явилися нові ідеї щодо роботи з педагогами, учнями та їх батьками.

Приємно усвідомлювати, що педагоги прагнуть змін у системі освіти, готові вчитися самі і ділитися власними знаннями з дітьми та дорослими.

20160227-085218.jpg
-.jpg
20160227-133725.jpg


adm. - 10.03.2016.