Logo

Telegram
Facebook

Про зміни у наданні субсидій з 1 травня 2019 року


Про зміни у наданні субсидій з 1 травня 2019 року повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради.

З травня 2019 року набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 373, якою вносяться зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, а саме:

Доповнено пункт 6 Порядку, коли житлова субсидія не призначається:

1) якщо від комунальних організацій отримано інформацію про наявність простроченої понад місяць заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг на загальну суму понад 340,0 грн., крім заборгованості за послугу з постачання та розподілу природного газу, що нарахована виконавцем комунальної послуги з посиланням на рішення суду щодо норм споживання природного газу побутовими споживачами у разі відсутності лічильників газу та у зв’язку з приведенням об’ємів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов, а також заборгованості, що виникла у зв’язку з тим, що управитель, об’єднання, виконавець комунальних послуг не уклали договору з АТ “Ощадбанк” (його установами) для перерахування сум житлових субсидій у грошовій безготівковій формі;

2) громадянин не повернув надміру перераховану (виплачену) суму житлової субсидії за попередні періоди її одержання на вимогу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення або не сплачує суми до повернення, визначені відповідним структурним підрозділом з питань соціального захисту населення.

Громадянам, які одержували житлову субсидію у попередньому опалювальному періоді у грошовій безготівковій формі, а також громадянам, які одержували таку субсидію у грошовій готівковій формі і у них (за даними управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг) відсутня заборгованість, що відповідає ознакам, визначеним у підпункті 5 пункту 6 цього Положення (крім одержувачів, які не змогли вчасно отримати житлову субсидію через АТ “Ощадбанк” у готівковій формі у зв’язку з тим, що перебували у складних життєвих обставинах, спричинених інвалідністю, віком, станом здоров’я), житлова субсидія на наступний строк призначається у готівковій формі.

Якщо сума призначеної житлової субсидії перевищує 5 тис. гривень на місяць, її виплата здійснюється у грошовій безготівковій формі.

За бажанням одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії з наступного місяця може здійснюватися у грошовій безготівковій формі на підставі відповідної заяви, поданої до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, в якій обов’язково зазначається номер мобільного телефону заявника.

Суми не виплачених у поточному місяці (а не 3-х місяців, як було раніше) житлових субсидій повертаються Пенсійним фондом України та АТ „Ощадбанк” на рахунок Мінсоцполітики.

З 1 травня 2019 року призначення житлових субсидій на новий термін, а саме: з 01.05.2019 по 30.04.2020, буде проведено автоматично, після отримання управлінням необхідної для призначення інфрормації про доходи, майновий стан та оплату за житлово-комунальні послуги.

Автоматичному перерахунку не підлягають субсидії, які потребують призначення за рішенням комісії, а також, якщо в минулому опалювальному сезоні розмір субсидії дорівнював 0,0 грн., або у домогосподарства є в наявності прострочена понад місяць заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг на загальну суму понад 340,0 грн, або громадянин не повернув надміру перераховану (виплачену) суму житлової субсидії за попередні періоди її одержання на вимогу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення або не сплачує суми до повернення, визначені відповідним структурним підрозділом з питань соціального захисту населення.

Консультації щодо призначення допомоги можна отримати за адресою: м. Синельникове, вул. Довженка, 36, каб. № 2, або за тел.: 0634665761.


adm. - 07.05.2019.