Logo

Telegram
Facebook

Про захворюваність населення міста на COVID-19 та ГРВІ


Станом на 19 липня 2024 року в місті відмічається збільшення рівня захворюваності на ГРВІ у порівнянні з минулим тижнем. За тиждень у міській громаді на ГРВІ захворіло 40 осіб (на минулому тижні - 39 осіб), із них найбільше захворілих віком від 30 до 64 років – 13 осіб.

Підтверджених випадів захворювання на COVID-19 не зафіксовано.

Вкотре нагадуємо, що в спеку ми частіше звичайного схильні до різних кишкових інфекцій. Тому, необхідно дуже ретельно мити фрукти, овочі і зелень. Продукти зберігати в холодильнику. Не вживати кондитерські вироби з кремом, обмежити вживання інших солодощів.

Вживайте фрукти, це - основний постачальник мінеральних солей і вітамінів.

У жарку погоду слід випивати близько 2-2,5 літра рідини невеликими порціями через кожні 20-30 хв. Людям з захворюваннями серцево-судинної системи кількість рідини потрібно коригувати залежно від важкості їх стану. Тамувати спрагу краще прохолодними, а не холодними, напоями або кімнатної температури: кип’яченою водою, негазованою мінеральною водою, зеленим чаєм, соками, але не кавою, солодкими напоями або пивом.

Можна обтирати шкіру мокрими серветками або рушником.

Не вживати алкогольні напої.

Особам, які приймають антибіотики, хіміотерапевтичні препарати категорично не рекомендується перебувати на сонці, так як деякі  препарати підвищують чутливість до ультрафіолету.

Хворим із захворюваннями серцево-судинної системи необхідно чітко виконувати рекомендації лікаря і вчасно приймати призначені медикаменти. Людям, що страждають на артеріальну гіпертонію, необхідно регулярно контролювати свій артеріальний тиск. Хворим на цукровий діабет потрібно стежити за рівнем цукру в крові.

Не охолоджуйте занадто повітря в оселі кондиціонером або вентилятором.

При погіршенні стану здоров'я  рекомендуємо своєчасно звертатися до свого лікаря!

Літо скоро скінчиться і ми будемо сумувати за сонечком та теплом!

Бережіть себе та піклуйтеся про своє здоров'я!

За інформацією відділу охорони здоров’я міської ради 

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 19.07.2024.