Logo

Telegram
Facebook

Про соціальну допомогу - «муніципальна няня»


З 1 січня 2019 року Урядом передбачено відшкодування вартості послуг за дитиною віком до трьох років “муніципальна няня” (Постанова Кабінету Міністрів України від 30.01.2019 № 68 “Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”). Про це повідомили в міському управлінні праці та соціального захисту населення міської ради.

Отримувач послуги „муніципальна няня” – батьки (усиновлювачі), опікуни дитини. „Муніципальна няня” - будь-яка фізична особа-підприємець (КВЕД 97.00, КВЕД 88.91), юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми (КВЕД 78.20, КВЕД 85.10), крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти, та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною віком до трьох років. Договір укладається у письмовій формі між отримувачем послуги “муніципальна няня” та муніципальною нянею. Компенсація послуги “муніципальна няня” виплачується отримувачу послуги у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого на 1 січня відповідного року, за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня. Станом на 01.01.2019 він дорівнює 1626,0 грн. на одну дитину.
Для отримання компенсації отримувач послуги протягом місяця після укладення договору подає управлінню соціального захисту населення за місцем свого проживання у паперовому або електронній формі такі документи:
  • заяву про надання компенсації послуги “муніципальна няня”;
  • заяву про перерахування коштів для компенсації послуги “муніципальна няня” із зазначенням рахунка в установі банку;
  • копію договору між отримувачем послуги “муніципальна няня” та муніципальною нянею;
  • документи, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги “муніципальна няня” (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка). В подальшому отримувач цієї послуги щомісяця до 5 числа подає до Управління документи, що підтверджують витрати на оплату послуги “муніципальна няня”.

До заяви також додаються копії:

  • свідоцтва про народження дитини;
  • паспорта отримувача компенсації послуги “муніципальна няня” з даними про прізвище, ім'я та по батькові, дату його видачі та місце реєстрації;
  • документа, що посвідчує проживання на території України (для іноземця та особи без громадянства);
  • документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків отримувача компенсації послуги “муніципальна няня”.

Компенсація послуги “муніципальна няня” призначається на строк здійснення догляду за дитиною віком до трьох років, визначений у договорі, укладеному між отримувачем послуги “муніципальна няня” та муніципальною нянею.

Консультації щодо призначення допомоги можна отримати за адресою: м. Синельникове, вул. Довженка, 36, каб. № 2, або за тел.: 0634665761.


adm. - 25.02.2019.