Logo

Telegram
Facebook

Про Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб


До уваги мешканців міста!

Постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 затверджено Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Відповідно до затвердженого Порядку, компенсація надається фізичним особам-громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду і безоплатно розміщували внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО).

Для отримання компенсації:

1. Власник житлового приміщення повинен внести відомості про житло, яке доступне для розміщення ВПО, на веб-ресурсі «Прихисток». Ці дані також можуть внести спеціалісти управління праці та соціального захисту населення Синельниківської міської ради за письмовим зверненням громадян у довільній формі, поданим до управління (вул. Довженка, 36, кабінет №9).

2. Власник приміщення зобов’язаний подати заяву до управління праці та соціального захисту населення Синельниківської міської ради (вул. Довженка, 36, кабінет №9), де зазначити прізвище, ім’я, по батькові кожної з розміщених осіб та до заяви додати копії документів, що посвідчують особи ВПО (паспорти, свідоцтва про народження дітей тощо).

Власник жилого приміщення також зобов’язаний в день припинення розміщення ВПО або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні.

Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п'яти днів з дня закінчення звітного місяця подає в управління праці та соціального захисту населення Синельниківської міської ради відповідну заяву.

Важливо:

ВПО, що проживають у жилому приміщенні, повинні отримати статус внутрішньо переміщеної особи.

3. Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи – з дня розміщення ВПО, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

Сума компенсації за кожен день визначається на рівні 14,77 гривні за одну особу.

4. Компенсація здійснюється виключно на рахунок у банку.

Обов’язковою умовою є відсутність заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.


adm. - 28.03.2022.