Logo

Telegram
Facebook

Про особливості здійснення виплат державних допомог у період карантину


З метою посилення соціального захисту населення на період вжиття заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби, постановою Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2020 р. № 264 встановлено, що виплата державних допомог, які були призначені раніше, автоматично продовжується на період карантину та на один місяць після дати його відміни без звернення одержувача допомоги до управління праці та соціального захисту населення.

У разі зміни обставин, які впливають на визначення права та розмір отриманих допомог, особи, яким автоматично подовжено виплату державних допомог, мають право інформувати управління шляхом надсилання письмового звернення поштою, за допомогою засобів електронного зв’язку (електронне звернення) та телефонного зв’язку.

Протягом одного місяця після відміни карантину одержувачі допомог повинні надати до управління заяву та декларацію про доходи та майновий стан для проведення перерахунку виплачених допомог. У разі, коли за результатами проведеного перерахунку розмір виплаченої допомоги був меншим, управління проведе доплату різниці між перерахованим та виплаченим розміром допомоги, а у разі не підтвердження права на допомогу, або розмір виплаченої допомоги був більшим, ніж перерахований, надміру виплачені суми допомог будуть стягнуті згідно із законом. Перерахунок буде проводитись з першого числа місяця, в якому закінчився строк виплати допомоги, але не раніше ніж з місяця встановлення карантину.

Також встановлено, що на період карантину заява та документи, необхідні для призначення державних соціальних допомог, можуть бути надіслані заявником поштою.

Отримання консультацій щодо умов призначення та перерахунку допомог за телефоном: 0634665761.


adm. - 05.05.2020.