Logo

Telegram
Facebook

Про безпеку життєдіяльності населення


У міськвиконкомі відбулося засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення. У засіданні взяли участь представники залізничних підприємств, правоохоронних органів, медицини, освіти, газового господарства, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Під час засідання обговорено два важливих питання: про безпечне використання в побуті газу мешканцями багатоповерхівок, приватного сектору; про невиробничий травматизм на залізничному транспорті.

Як повідомив голова комісії - перший заступник міського голови Воломир Яковін, у зв’язку з тим, що на території області значно ускладнилась ситуація з безпечним використанням газу у побуті, Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області ініціює проведення «Місячника безпеки при використанні газу в побуті».

Начальник Синельниківської дільниці Павлоградського управління по експлуатації газового господарства Анатолій Терещук зазначив, що на території Дніпропетровщині за два тижні цього року сталося 4 нещасних випадки, в результаті чого постраждало 8 громадян, 3 отримали смертельне отруєння продуктами неповного згоряння газу.

У місті Синельниковому протягом 2016 року та у поточному році таких випадків не було.

З метою посилення уваги громадян до безпечного користування газом у побуті, працівниками газового господарства постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота, технічне обслуговування газових приладів, випробування газових стояків на герметичність, перевірка димових вентиляційних каналів.

Прикрим є факт, що з 5890 димовентканалів на сьогоднішній день перевіреними є лише 3121, тобто 53%. Причина полягає в тому, що абоненти перешкоджають газовикам у доступі до приміщень будинків, квартир, тим самим створюючи безпеку не лише собі, а й іншим громадянам.

Крім несправності димовідведення та вентиляції, причинами виникнення аварій та нещасних випадків також є: самовільне втручання абонентів у систему газопостачання, конструкцію газових приладів, систему димовідведення та вентиляції; порушення абонентами правил безпечного поводження з газовими приладами. Працівниками газового господарства у минулому році було виявлено близько 150 таких фактів та здійснено відключення газових приладів.

Аварійні ситуації можуть виникнути і тоді, коли мешканці багатоповерхівок встановлюють антени на оголовках димових вентиляційних каналів, розташованих на дахах будинків.

Громадянам слід пам’ятати, що у разі реконструкції системи газопостачання: заміни газових приладів, зміні конструкції димовентканала, перепланування приміщення, де розташовані газові прилади, необхідно звертатися до управління газового господарства. Минулого року було зареєстровано 381 звернення від абонентів.

За результатами розгляду питання, керівнику газовиків доручено розробити заходи щодо покращення роботи по перевірці димовенканалів. До роз’яснювальної роботи з населенням будуть залучені працівники ЖЕКів, ОСББ.

Також планується провести низку заходів щодо недопущення пошкоджень димовентканалів на дахах багатоповерхових будинків. У цьому напрямку працюватиме спеціально створена комісія.

Про стан справ щодо невиробничого травматизму на залізничному транспорті присутнім доповів головний інженер Синельниківської дистанції колії Олександр Матвєєв. Представник залізничників зазначив, що останнім часом спостерігається збільшення смертельних випадків невиробничого характеру при травмуванні громадян. Основна причина трагедій – порушення громадянами «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України», найпоширеніше з них - перехід колій у невстановлених місцях. Також мають місце випадки порушення правил користування залізничними переїздами.

Щоб запобігти біді, залізничники постійно проводять профілактичну роботу з працівниками трудових колективів підприємств, установ та організацій Синельникового, розташованих поблизу залізничних колій.

Окрема увага в місті приділяється роботі з вихованцями навчальних закладів, їх батьками. Освітяни у батьківських та дитячих колективах постійно проводять роз’яснювальну та виховну роботу. Перед канікулами ця робота обов’язково посилюється.

Представник Синельниківського відділу поліції Юрій Пригон повідомив, що сьогодні при відділі працює група реагування патрульної поліції, яка забезпечує патрулювання вулиць та залізничних вокзалів міста, а також оперативне реагування на виклики громадян.

У поточному році групою проводилися патрулювання ст.Синельникове-1 та ст.Синельникове-2. На громадян, які порушили «Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України» за частиною 2 статті 11 Кодексу України про адміністративні порушення складено 6 протоколів, за частиною 3 статті 109 – 2.

За підсумками обговорення питання, Синельниківському відділу поліції доручено активізувати роботу щодо застосування статті 109 Кодексу України про адміністративні порушення на залізничних станціях, вокзалах, переїздах, несанкціонованих переходах і інших місцях травмування громадян.


adm. - 16.02.2017.