Logo

Telegram
Facebook

Про адміністративні порушення та відповідальність


При виконавчому комітеті Синельниківської міської ради вже кілька років поспіль діє адміністративна комісія, яка є колегіальним органом. До складу комісії входять депутати міської ради, голови квартальних комітетів та посадові особи міської ради.

На засіданнях комісії розглядаються адміністративні протоколи, складені на громадян за порушення Кодексу України про адміністративні порушення.

Право на складання адмінпротоколів мають посадові особи Синельниківських міських комунальних підприємств: «ЖЕК-1», «ЖЕК-2», «Водоканал», «ВО ЖКГ», інженер-еколог управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради, працівники Синельниківського відділу поліції.

У більшості випадків городяни порушують Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку та додержання тиші в громадських місцях міста Синельникове. Так протягом 2016 року у цьому напрямку адмінкомісією було розглянуто 73 справи, щодо порушення правил користування жилими будинками і жилими приміщеннями - 15.

Також мали місце порушення строків реєстрації народження дитини (8 справ), правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) (10 справ), правил тримання собак і котів (1 справа), правил додержання тиші (2 справи), доведення неповнолітнього до стану сп’яніння (1 справа). Винесено 2 постанови щодо завідомо неправдивих викликів спеціальних служб.

Згідно Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», кожний вид порушення передбачає певний вид стягнення.

Відповідно до винесених постанов на порушників, у 2016 році накладено 112 адмінстягнень.

15 березня поточного року відбулося чергове засідання адмінкомісії. На засідання були запрошені 6 мешканців міста. Кожному винесено відповідну постанову, кожен має сплатити відповідний штраф.

Так, наприклад, за порушення Правил благоустрою міста, відповідальність за порушення яких передбачена ст..152 Кодексу України про адміністративні порушення, може бути накладений штраф у розмірі від 340 до 1360 гривень, а на посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 гривень.

Шановні синельниківці! Протягом січня-березня 2017 року адміністративною комісією вже винесено 37 постанов. Щоб не потрапити на засідання адмінкомісії, що проводяться двічі на місяць в приміщенні міської ради, необхідно тільки одне: неухильно додержуватися чинного законодавства.


adm. - 15.03.2017.