Logo

Telegram
Facebook

Про адміністративні порушення та відповідальність


16 березня 2016 року відбулося чергове засідання адміністративної комісії, що діє при виконавчому комітеті Синельниківської міської ради. Комісією розглянуто 9 адміністративних справ.

Найбільше мешканці міста порушили «Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку та додержання тиші в громадських місцях міста Синельникове». Уповноваженими особами складено протоколи на громадян за захаращення території загального користування; спалювання опалого листя, сухої трави чи гілок; зберігання на прибудинковій території будівельних матеріалів; торгівлю у невстановлених місцях.

Городянам слід пам’ятати, що відповідальність за порушення Правил благоустрою міста передбачена статтею 152 Кодексу України про адміністративні порушення . Це – накладання штрафу у розмірі від 340 до 1360 гривень, а на посадових осіб та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 гривень.

Також мав місце випадок порушення працівниками одного з продовольчих магазинів правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними та тютюновими виробами. Згідно частини 2 статті 156 вищеназваного Кодексу, на порушників може бути накладено штраф від 30 до 100 неоподаткованих мінімумів, тобто від 510 до 1700 грн.

Тож шановні мешканці міста Синельникового! Щоб не потрапити на засідання адміністративної комісії, необхідно тільки одне: неухильно дотримуватися нормативно-правових актів, що діють на території міста, та чинного законодавства.


adm. - 16.03.2016.