Logo

Telegram
Facebook

Привітання міського голови Дмитра Зражевського з Днем пам'яті та примирення, Днем перемоги над нацизмом у Другій світов…


Шановні земляки, дорогі ветерани, діти війни! 8-9 травня 2020 року в Україні відзначатимуть День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Вони символізують духовну стійкість та нескореність українського народу, викликають у кожного почуття безмежної гордості за наш народ, світлу радість та гіркий сум водночас.

Вже минуло сімдесят п’ять років, загоїлись тілесні рани, та скільки б не минуло часу, ми завжди пам’ятатимемо подвиги наших дідів та прадідів, які відстоювали свободу і мир на землі, та тих, хто в повоєнний час відбудовував країну та наше рідне місто. Безмежна вдячність та повага їм за це.

На превеликий жаль, ці пам’ятні дні припали на період карантину, введеного в Україні через розповсюдження коронавірусної інфекції. Тож проведення масових міських меморіальних заходів у Синельниковому скасовано. Від вдячних синельниківців представники міської влади покладуть квіти до братських могил, розташованих на території міста, із суворим дотриманням усіх санітарних та протиепідемічних заходів.

Тож у тісному сімейному колі, разом із дітьми та онуками, погортаємо сторінки альбомів із пожовклими від часу фото з обличчями своїх рідних, близьких, знайомих. Помовчимо хвилину, згадаймо всіх, хто не дожив до радісного Дня перемоги, хто помер від ран у повоєнний час, хто став жертвою концтаборів, воєнних злочинів, депортацій…

Наші діди та прадіди на власному прикладі показали, як треба любити свою Батьківщину, допомогти їй в час біди.

Сьогодні на захисті інтересів держави стоять нинішні захисники Вітчизни – нащадки славних воїнів - переможців Другої світової війні. Ми вдячні кожному, хто докладає зусиль, щоб наша країна залишилася єдиною та неподільною державою!

Бажаю всім незламної віри, бадьорості духу, щоб на всій території України знову запанували мир та громадянська злагода, ветеранам – здоров’я та довголіття!

З повагою

Міський голова Дмитро ЗРАЖЕВСЬКИЙ


adm. - 08.05.2020.