Logo

Telegram
Facebook

Привітання міського голови Дмитра Зражевського з Днем Соборності України


22 січня наша країна відзначатиме одне із найважливіших національних свят – День Соборності України. Саме 22 січня 1919 році в Києві на Софіївській площі пройшли урочисті збори, на яких був проголошений Акт об'єднання земель Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Україну.

Цей акт був могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації, свідченням становлення політичної нації, став реальним кроком до об'єднання українських земель, що вплинув на подальші національно-політичні процеси в Україні.

Сьогоднішня Україна – це суверенна незалежна держава, що належить до числа великих країн Європи. На жаль, протягом останніх кількох років Україна переживає найважчі часи за всю історію незалежності. Перед нашою державою постали нові виклики. На Сході України відстоюють територіальну цілісність, свободу і незалежність нашої Батьківщини українські війська та патріоти, і дуже часто ціною власного життя.

Від імені громади міста, себе особисто висловлюю слова щирої вдячності захисникам рідної землі різних поколінь, воїнам, які мужньо відстоюють кордони країни сьогодні. Вічна пам’ять героям, які віддали за неї своє життя.

Щиро вірю, що незабаром на нашій землі знову запанують мир та громадянська злагода.

Ми повинні пам'ятати, що коли ми разом - ми відчуваємо себе єдиним народом, якому обов'язково усміхнеться доля.

Суспільна, духовна і територіальна єдність України є найважливішою умовою для розвитку та успіху нашої держави. Тільки в єдності дій та соборності душ можемо досягти головної мети - розвитку економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України. Незалежно від партійної, релігійної, національної приналежності громадян, від регіону їх проживання - майбутнє України в соборності і свободі.

З нагоди свята бажаю всім вам, дорогі синельниківці, міцного здоров’я, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє нашого рідного міста та України – єдиної і неподільної, соборної держави !

Міський голова Дмитро Зражевський


adm. - 20.01.2017.