Logo

Telegram
Facebook

Привітання міського голови Дмитра Зражевського з Днем місцевого самоврядування


Шановні синельниківці! Згідно з Указом Президента, 7 грудня щорічно в Україні відзначається свято – День місцевого самоврядування. Маю переконання, що це - наше спільне свято. Усі разом: ті, хто працює в органах місцевої влади, депутати, квартальні комітети, виборці – вболівають за проблеми Синельникового, кожен на своєму місці вносить свій посильний внесок у подальший розвиток нашої територіальної громади.

Так забезпечити безперебійну життєдіяльність міста, розв'язувати нагальні питання місцевого рівня нам допомагають наші надійні помічники – голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук та керівник обласної державної адміністрації Валентин Резніченко.

На постійному зв’язку з нашою громадою Сергій Северин – депутат, який представляє інтереси виборців у Верховній Раді України. Цього року, за сприяння Сергія Сергійовича в нашому місті проводяться роботи з капремонту, благоустрою центрального парку культури та відпочинку. Оновлений парк не лише прикрасить місто, а й стане дійсно центром відпочинку для усіх верств населення Синельникового. Тут проводитимемо усі загальноміські офіційні свята, щоб було зручно мешканцям різних районів.

Окрім паркової зони, завдяки ініціативи та підтримці народного депутата України, сьогодні в місті проводяться роботи з капітального ремонту тротуару по вулиці Музична (від вул.Затишна до вул.Садова), тротуарів на вул. Центральна від вул. Залізнична до вул. 25 Дивізії. Усі роботи підрядники планують завершити цього року.

Вже не один рік опікується питаннями нашого міста депутат Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник. За його участі та активній діяльності в місті вже реалізовано низку проєктів, спрямованих на розвиток інфраструктури Синельникового, його благоустрій, покращення умов для навчання та виховання дітей та молоді.

Активним учасником у реалізації програм місцевого розвитку у свій час був і екс-депутат Дніпропетровської обласної ради, який раніше очолював «Придніпровську магістраль», а нині призначений керівником регіональної філії «Придніпровська залізниця» Олександр Момот. За його ініціативи та підтримки, участі колективів залізничних підприємств в місті оновлено окремі вулиці, площі, розширено мережу дитсадків, був реконструйований Будинок науки і техніки, відремонтовано шляхопровід у центральній частині міста та багато іншого.

У жовтні 2021 року сплинув рік із часу проведення місцевих виборів в Україні. До Синельниківської міської ради VІІІ cкликання увійшло 26 депутатів – представників шести політичних сил. Незважаючи на різні політичні погляди, амбіції, протягом року було прийнято майже 250 спільних рішень, спрямованих на вирішення питань міста в цілому, окремих громадян.

Сьогодні нові депутати представляють наше місто в обласній раді. Вперше ми обрали депутатів від міста до Синельниківської районної ради.

Виконавчим органом міської ради є її виконавчий комітет, управління, відділи та інші структурні підрозділи.

Розвиток місцевого самоврядування в місті закладено ветеранами, які віддали часточку своєї душі у становлення громади. Сьогодні вони знаходяться на заслуженому відпочинку, та їхні знання, досвід є надійними підвалинами у діяльності їх наступників. Це - Любов Транжеєва, Ніна Руденко, Валерія Демідова, Лариса Бешта, Людмила Рижченко, Валентина Боровик, Раїса Антонюк, Тетяна Власенко, Віра Грищенко, Володимир Мірошниченко, Людмила Білан, Віра Сивоконь, Любов Васильєва, Валентина Дубовенко, Тамара Гула.

У реалізацію правових і нормативних актів, направлених на розвиток місцевого самоврядування, вирішення найактуальніших економічних і соціальних проблем рідного краю зробили значний особистий внесок керівники міста попередніх років: Володимир Альохін, Віктор Стирник, Володимир Палій, Олександр Кухар, Олександр Дулєпов, Леонід Сутула, Анатолій Матвєєв.

Багато років своєї трудової діяльності місцевому самоврядуванню присвятила Тетяна Кучерук - депутат міської ради двох скликань, працювала секретарем міської ради, заступником міського голови, яка опікувалася питаннями соціальної сфери міста.

Однією з форм участі членів територіальних громад у вирішенні окремих питань місцевого значення є органи самоорганізації населення. У нашому місті це – 30 квартальних комітетів, які представляють інтереси мешканців приватного сектору і тісно співпрацюють з міською владою у вирішенні питань цієї частини міста. Очолюють їх голови квартальних комітетів – люди, які мають неспокійні турботливі серця.

Трудові колективи підприємств, установ та організацій Синельникового, підприємці, активні громадяни - кожен на своєму робочому місці, громадською діяльністю вносить свій особистий внесок у покращення добробуту та розвиток рідного міста.

Я хочу подякувати керівництву Дніпропетровщини, депутатам всіх рівнів, посадовим особам місцевого самоврядування за плідну конструктивну працю на благо нашої громади, за конкретні результати цієї спільної роботи!

Уклін і шана усім землякам, за любов до рідного міста, самовіддану щоденну працю, активність у громадсько-політичному житті, велике бажання і здатність здолати усі негаразди, виклики та випробування нашого часу.

Сьогодні триває реформа децентралізації, громади отримують суттєві повноваження та фінанси, а разом із тим і відповідальність.

У місті залишаються відкритими ще багато питань, серед яких: забезпечення безперебійного водопостачання; удосконалення системи вивозу твердих побутових відходів; покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів; поліпшення умов надання медичної допомоги в міських закладах медицини та інші.

Сьогодні ми маємо нові проєкти. Успішно втілювати їх у життя, розв'язувати нагальні питання місцевого рівня, розвивати свою територіальну громаду в подальшому ми зможемо лише за умови миру, громадянської злагоди, конструктивної співпраці на всіх рівнях, колективного імунітету проти коронавірусної інфекції.

Тож нехай цей урочистий день додасть усім нам сил і наснаги на досягнення бажаних результатів навіть у найскладніших ситуаціях, впевненості у майбутньому, порозуміння та злагоди.

Бажаю всім міцного здоров`я, миру, активної громадянської позиції та єдності на шляху розбудови рідного міста і нашої України!

З повагою

Синельниківський міський голова Дмитро ЗРАЖЕВСЬКИЙ


adm. - 07.12.2021.