Logo

Telegram
Facebook

Привітання міського голови Дмитра Зражевського з Днем Державного Прапора України та 25-ю річницею незалежності України


Шановні мешканці та гості міста Синельникового!

Від імені Синельниківської міської ради, її виконавчого комітету, мене особисто прийміть щирі вітання з нагоди Дня Державного Прапора та 25-ї річниці незалежності України!

Незалежність це – найвагоміше надбання, здобуте наполегливою боротьбою і невтомною працею численних поколінь – творцями багатовікової історії нашої країни.

На жаль, сьогодні українці знову вимушені взяти в руки зброю та встати на захист територіальної цілісності та суверенітету рідної землі.

Від імені всіх земляків дякую героям сьогодення - бійцям, всім воїнам- синельниківцям, які, перебуваючи в «гарячих» точках на сході України, щомиті жертвують своїм життям заради єдності українських земель та кращої долі всіх, хто на них живе. Висловлюю слова вдячності всім, хто надає допомогу і підтримку нашим військовослужбовцям, їх сім’ям і сім’ям загиблих.

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю воїнів (серед яких і п’ять синельниківців), мирних громадян, які загинули від рук терористів на Сході країни. Вічна пам’ять про загиблих борців за незалежність України попередніх поколінь.

Наша героїчна історія, подвиг дідів та прадідів у роки Другої світової війни додає нам впевненості у власні сили, віри в те, що на нашій землі знову запанують мир та спокій, і тисячі юнаків та чоловіків повернуться до своїх рідних домівок, щоб взяти участь у подальшій розбудові свого міста, країни.

Спільними зусиллями, в єдності і згуртованості ми здолаємо усі труднощі та переможемо ворогів, які зазіхнули на незалежність нашої держави, її цілісність та європейський вибір.

Щиро дякую всім мешканцям Синельникового, які незважаючи на нелегкі часи, залишаються небайдужими до долі рідного міста. Саме завдяки вашим зусиллям твориться його історія, воно продовжує активно розвиватися.

Керівництво міста, депутати всіх рівнів постійно працюють над тим, щоб Синельникове було екологічно чистим містом стабільного розвитку, з комфортними зручними умовами проживання городян.

Пріоритетними напрямками роботи протягом останніх років є: забезпечення міста безперебійним водопостачанням; захист його території від підтоплення та затоплення; покращення стану доріг, безпека дорожнього руху; реконструкція очисних споруд каналізації; освітлення міста; відновлення ліфтового господарства; покращення матеріально-технічної бази установ освіти, утеплення шкіл та садочків, створення комфортних умов для розвитку творчих здібностей дітей та молоді; поліпшення умов проживання городян, санітарного та екологічного стану міста, створення умов для відпочинку синельниківців.

За сприяння депутата Дніпропетровської обласної ради від політичної партії «Відродження», першого заступника голови обласної ради С.В.Олійника, в місті реалізовано проект «Захист від підтоплення та затоплення вулиць Київська, Молодогвардійська, Харківська, Георгієвського, Жлоби», проведено роботи по реконструкції водопровідних мереж, завершуються роботи з реконструкції очисних споруд. Проводяться роботи по відновленню гідрологічного режиму водойми в районі вулиці Робоча та облаштуванню нового парку. Це дозволить поліпшити санітарний та екологічний стан міста, створити на території Синельникового умови для належного організованого, масового відпочинку як дітей, так і дорослих.

Щороку місто стає «світлішим» в прямому розумінні цього слова: активно проводиться ремонт мереж освітлення, в різних частинах Синельникового спалахують нові ліхтарі. Відновлено освітлення внутрішньобудинкових мереж електропостачання на вул. Миру.

Продовжуються роботи по ремонту доріг. У місті збільшується кількість вулиць з твердим покриттям. Вперше за багато років проводиться ремонт тротуарів: старе зруйноване асфальтове покриття замінюється сучасною залізобетонною плиткою.

Проводиться робота по підготовці проектно-кошторисної документації на будівництву полігону твердих побутових відходів в західній частині міста.

Суттєва увага приділяється закладам освіти міста: у кожній школі, крім навально-виховного комплексу, за рахунок коштів з міського бюджету, при підтримці батьківської громади, вже проведено стовідсоткову заміну старих вікон на енергозберігаючі. Вирішено і глобальні проблеми шкіл №1 та №2: виконано капітальний ремонт покрівлі. Цього року проводимо такі роботи у школі №4.

Реконструйовано одну з більших котелен промислового типу - котельню школи №5.

Проведено капітальний ремонт системи опалення в дитячому садку № 5, №8, школи №3.

Щоб наші діти росли здоровими, у кожному районі міста встановили 18 ігрових та спортивних майданчиків. Цього року плануємо подарувати дітворі ще два.

Гарним подарунком для дітей та молоді стане і відремонтований Будинок культури «Родина», де вже восени розміститься Центр дитячої творчості.

Прекрасно розумію, що реалізація намічених планів у подальшому цілком залежить від багатьох факторів, головний - врегулювання ситуації на сході країни, відновлення миру та громадянської злагоди на українській землі. Тому в цей непростий для нашої країни час ми маємо ще більше згуртуватися і захистити наше право вільно жити на своїй рідній землі!

Від усієї душі зичу вам, шановні земляки, мирного неба над нашою рідною землею, міцного здоров’я, добробуту, благополуччя і затишку у ваших родинах, подальших успіхів в усіх справах і починаннях заради процвітання незалежної України. Незламної віри і сили здійснити задумане!

З повагою

міський голова Дмитро Зражевський


adm. - 23.08.2016.