Logo

Telegram
Facebook

Дванадцята позачергова сесія міської ради


16 вересня 2016 року під головуванням секретаря міської ради Олени Заіки відбулася позачергова 12 сесія міської ради. У роботі сесії також взяли участь: перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник,представники правоохоронних органів, громадських організацій, ТОВ «Інноваційна фінансова група».

Депутати обговорили та прийняли одноголосно рішення «Про внесення змін до договору оренди земельної ділянки від 11.01.2011 №53», яким заборонили ввезення та розміщення твердих побутових відходів з інших територіально-адміністративних одиниць країни на території міста Синельникового. Також додано пункт:«У разі встановлення незаконності дій щодо ввезення та розміщення твердих побутових відходів іногородніми організаціями на земельній ділянці, наданій для сортування та розміщення твердих побутових відходів на території міста Синельникового, зобов’язати суборендаря, товариство з обмеженою відповідальністю «Інноваційна фінансова група», виконати роботи по їх вивезенню за власний рахунок».

Сесію було скликано терміново у зв’язку з тим, що на звалищі твердих побутових відходів міста були виявлені вантажні автомобілі з номерами інших областей, які вивантажували сміття протягом кількох днів.

Земля для розміщення твердих побутових відходів в Синельниковому знаходиться у суборенді у ТОВ «Інноваційна фінансова група». За інформацією помічника керівника даного товариства по зв’язкам з громадськістю Ольги Забєліної, «Інноваційна фінансова група» є учасником бюджетної програми допомоги місту Львову, який наразі має проблеми зі своїм сміттєзвалищем. Вже такі міста як: Київ, Херсон, Миколаїв, Полтава ухвалили рішення про прийняття на свої полігони до 80 кубічних метрів в день (3-4 машини) львівського сміття.

Синельниківська міська рада аналогічного рішення не приймала. Як повідомив виконуючий обов’язки міського голови Володимир Яковін, за даним фактом були направлені відповідні матеріали до Синельниківського відділу поліції, місцевої прокуратури, «Інноваційної фінансової групи», скликана позачергова сесія міської ради. Володимир Яковін подякував всім небайдужим громадянам, які, об’єднавши зусилля, встали на захист інтересів синельниківської громади.

Перший заступник голови Дніпропетровської обласної ради Святослав Олійник висловив слова подяки депутатам міської ради, громадським організаціям, які миттєво зреагували та згуртувалися для вирішення важливого для міста питання.


adm. - 16.09.2016.