Logo

Telegram
Facebook

Подарунки синельниківській дітвори до Дня Святого Миколая


19 грудня у світі відзначають День Святого Миколая. В Україні здавна шанують Миколая Чудотворця – покровителя дітей, їх захисника та наставника. Мільйони дітей і дорослих чекають на нього, адже, окрім подарунків, він в кожну оселю приносить мир, злагоду, любов і душевну теплоту.

З нагоди свята в м.Синельниковому стало доброю традицією проводити загальноміські свята, де в дружньому теплому колі збираються дорослі та діти, які потребують особливої підтримки дорослих. Кожна така дитина не залишається поза увагою: отримує подарунки та частину незгасного вогню любові до ближнього.

Загальноміське свято для дітей відбулося в актовій залі Центру дитячої та юнацької творчості відділу освіти міської ради. На захід були запрошені діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, діти ветеранів АТО та сімей загиблих воїнів, з багатодітних сімей, переселенців.

З першим новорічним святом та наступаючими зимовими канікулами дітей привітав міський голова Дмитро Зражевський, побажав усім миру, здійснення мрій, цікавих змістовних канікул.

Найталановитіша молодь була відзначена премією міського голови. Грошові винагороди та грамоти отримали 20 юнаків та дівчат - учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста та навчального-виховного комплексу.

Переможцями та призерами міського туру всеукраїнських олімпіад стали: Сніжана Карасьова, Аліна Кононенко, Анастасія Кулікова, Владислав Литовченко, Аліна Масюк, Марина Москаленко, Софія Панченко, Єлизавета Перепьолкіна, Владислав Поляков, Ольга Посунько, Антон Савченко, Аміна Самсоненко.

Переможці міського етапу мовно-літературних конкурсів: Євгенія Болгова, Єлизавета Костенко, Владислав Мокляк, Альона Рубчева.

Призери та переможці творчих конкурсів, турнірів, змагань: Денис Білан, Єлизавета Лєдовська, Єгор Ситник.

Призером спортивних змагань різних рівнів став Артем Карпенко.

Діти, які потребують особливої підтримки дорослих, від міського голови Дмитра Зражевського в подарунок отримали спортивну форму.

Слова вдячності міському голові Дмитру Зражевському за увагу, турботу про дітей міста, створення комфортних умов для навчання та розвитку їх творчих здібностей, висловив учень 11 класу школи №3 Антон Савченко.

Із увагою та задоволенням глядачі переглянули новорічну виставу з повчальним змістом за участю казкових героїв - сніговиків та їхнього найстаршого товариша Олафа, дівчаток - янголяток, компанії лелек, звичайних дітей, і головної діючої особи свята - Святого Миколая.

Юні актори - вихованці театральних колективів "Експромт" та "Веселий вулик" ЦДЮТ (керівник Наталія Панасевич) продемонстрували як у наш час прогресу та високих технологій втрачається найголовніше - духовні цінності, зв'язок між людьми. Звичайне людське спілкування замінюють гаджети. Сучасний підліток багато часу витрачає на користування мобільним телефоном, соціальними мережами в Інтернеті. Це приводить до обмеження спілкування з іншими дітьми, втрати інтересу до навколишнього середовища. Все їхнє власне життя сконцентровується навколо телефону.

Та як годиться, у казці добро перемагає зло: не всі діти стали рабами своїх гаджетів. На прохання одного хлопчика, лелеки принесли в сім'ї маленьких діток - доньок та синочків, сестричок та братиків. Саме в сім'ї, у спілкуванні зі своїми рідними, друзями людина може бути справжньою людиною: щасливою та корисною для оточуючих, мати щиру та красиву душу. Яким треба бути, як поводити себе у цьому світі, дітям нагадав казковий Святий Миколай, промовивши свої заповіді.

По завершенню вистави розпочався концерт за участю вихованців творчих колективів центру дитячої та юнацької творчості, Синельниківської школи культури та мистецтв, Будинку науки і техніки локомотивного депо. Яскраві масові виступи маленьких та юних артистів міста залишили у серцях синельниківської дітвори незабутні спогади про цей день, а дорослих надихнули на нові добрі справи та милосердя.

На згадку про чудове свято всім дітям-глячачам (290 осіб) були вручені солодкі подарунки від міського голови Дмитра Зражевського. Про обдарованих дітей міста - понад 300 учасників великого святкового концерту - потурбувався депутат Дніпропетровської обласної ради Василь Астіон, який передав кожному солодоші.

Усі бажаючі мали змогу переглянути виставку робіт«Мистецька галерея зими» талановитих гуртківців центру дитячої та юнацької творчості .

763.jpg
789.jpg
36.jpg
4896.jpg
1513774107_74.jpg
1111174.jpg
46.jpg
71.jpg
75.jpg
-.jpg
56.jpg
78.jpg
4256.jpg
523.jpg
654.jpg
753.jpg
1513775333_158.jpg
0-02-04-fb0b47ee87212e42d6febaf7973fb75d03b654d21dbce3976631c7e983e4160a-full.jpg
741.jpg
741230-02-05-.jpg
7521.jpg
1513775348_2568d-full.jpg
223547.jpg
22357l.jpg


adm. - 19.12.2017.