Logo

Telegram
Facebook

Підвели підсумки минулого року


Під головуванням міського голови Дмитра Зражевського відбулося засідання виконавчого комітету міської ради, під час якого прийнято 29 рішень.

Під час засідання до уваги представників підприємств, установ та організацій міста представлено звіт про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку м. Синельникове у 2016 році та звіти розпорядників бюджетних коштів про виконання міського бюджету у минулому році.

Як проінформувала присутніх начальник відділу соціально-економічного розвитку міста міської ради Марина Купрін, робота структурних підрозділів міської ради протягом 2016 року була спрямована на виконання показників програми економічного і соціального розвитку міста з урахування визначення пріоритетів, а саме: зміцнення промислового потенціалу; розвиток транспорту та зв’язку; підтримку малого підприємництва; реформування житлово-комунального господарства, розвиток інфраструктури, утилізацію твердих побутових відходів; удосконалення новітніх технологій у сфері освіти, культури та спорту; енергозбереження та енергозабезпечення; інвестиційну діяльність.

Так в місті прибутково спрацювали основні бюджетоутворюючі підприємства, обсяг виробництва яких збільшився на 17 % у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Станом на 31.12.2016 у місті працює 282 торговельних об’єктів (122 продовольчих та 160 промислових) та 19 підприємств ресторанного господарства. За прогнозними розрахунками обсяг роздрібної торгівлі за 2016 рік складатиме 782,0 млн. грн.

Кількість облікованого в центрі зайнятості населення на кінець звітного періоду фактично становить 275 осіб, в тому числі безробітних – 239 чол.

Загальна кількість працевлаштованих осіб більше передбаченого Програмою зайнятості на 74 чол., а рівень працевлаштування зареєстрованих безробітних склав 1,35 % та перевищив показник аналогічного періоду минулого року на 4%.

Загальна кількість пенсіонерів по місту та району станом на 01.01.2017 складає 19 219 осіб. Середній розмір пенсій станом на 01.01.2017 становив 1662,19 грн., заборгованість з виплати пенсій відсутня.

Протягом січня-грудня 2016 року до Центру надання адміністративних послуг надійшло 4794 звернення, надано 4788 адміністративних послуг, видано документів дозвільного характеру – 6. Всі документи розглянуті у встановлені терміни та видані без порушень.

Виконавчий комітет міської ради залучає суб’єктів малого підприємництва до участі у закупівлі товарів, робіт і послуг за кошти міського бюджету. Протягом січня-грудня 2016 року переможцями державних закупівель для закладів освіти стали 16 суб’єктів підприємницької діяльності.

Начальник міського фінансового управління Валентина Дубовенко у своїй доповіді відмітила, що протягом 2016 року виконавчим комітетом Синельниківської міської ради вживалися заходи, спрямовані на забезпечення виконання дохідної частини бюджету міста. Так загальний обсяг міського бюджету виконано на 106,1 відсотків до уточненого річного плану. Основним джерелом доходів є податок на доходи фізичних осіб, який становить 63,6% в сумі доходів загального фонду.

Ресурси міського бюджету, відповідно до вимог чинного законодавства, спрямовувались, в першу чергу, на заробітну плату з нарахуваннями, оплату енергоносіїв та комунальних послуг, оплату харчування дітей та учнів, соціальні виплати, віднесені до захищених статей бюджету.

Виконання видаткової частини міського бюджету за 2016 рік становить 98,7% річного уточненого плану. 40,4 % видатків витрачено на утримання установ, що фінансуються за рахунок міського бюджету.

Видатки освітянської галузі становлять 31,2%, на соціальний захист населення спрямовано 43% , на потреби ЖКГ – 4,9%, медична субвенція становить 9,3%.

Станом на 01.01.2017 року заробітна плата працівникам бюджетних установ за 2016 рік виплачена в повному обсязі по грудень включно.

Видатки за спожиті енергоносії оплачені в повному обсязі, заборгованість енергопостачальним підприємствам відсутня.

У 2016 році фінансувалися заходи 19 міських Програм. Виконання запланованих заходів становить 96,5 %.

За інформацією начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради Олени Захарової, видатки з міського бюджету на соціальний захист населення спрямовано на: надання матеріальної допомоги на соціальні потреби (за рахунок субвенції з обласного бюджету), матеріальну допомогу на поховання непрацюючих громадян, матеріальну допомогу до ювілейних днів народження громадянам, яким виповнилося 90, 95, 100 років, допомогу хворим на активну форму туберкульозу (продуктові набори), матеріальну допомогу головам квартальних комітетів, допомогу громадянам, в т. ч. дітям, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, допомогу до Дня захисника України вдовам (вдівцям) або одному з батьків загиблих учасників антитерористичної операції.

За рахунок коштів міського бюджету автоперевізнику компенсовано витрати за проїзд громадян пільгових категорій в міському автотранспорті.

Як зазначила керівник відділу освіти Надія Тимонік, кошти, виділені для освітянської галузі, використано на: капітальний ремонт покрівлі ЗНЗ № 4, ремонт вікон та покрівлі будівлі ЗНЗ № 5, на капремонт системи опалення ЗНЗ № 3, на капітальний ремонт будівлі центру дитячої творчості відділу освіти та виготовлення проектно-кошторисної документації на: капітальний ремонт спортивної зали дитячо – юнацької спортивної школи, капітальний ремонт покрівлі ДНЗ № 2, покрівлі ДНЗ №12 з утепленням фасаду, на капітальний ремонт вікон ДНЗ № 12; харчування учнів 1-4 класів; придбання: спортивного інвентарю, предметних кабінетів, підручників, спортивного майданчику для НВК, комп'ютерної техніки для ЗНЗ №6, інтерактивної дошки для ЗНЗ №1, лампи для проектору для ЗНЗ №2, музичної апаратури, меблів, сценічного освітлення, обладнання для зали та кімнат центру дитячої творчості.

Закупівля товарів, робіт та послуг відділом освіти проводилася у системі електронних державних закупівель ProZorro. Економія склала 260,5 тис.грн.

По галузі житлово-комунального господарства, за інформацією виконуючої обов’язки начальника управління ЖКГ та комунальної власності населення міської ради Оксани Смірнової, використано 93,1 % до плану. Кошти спрямовано на: капітальний ремонт житлового фонду, роботи по благоустрою міста (на оплату електроенергії по освітленню вулиць міста, на роботи з озеленення та видалення сухостою, транспортування сміття, обслуговування та утримання мереж зовнішнього освітлення, санітарну очистку міста), на поховання невідомих; на житлово – експлуатаційне господарство.

Протягом 2016 року, як зазначила начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Юлія Петрукович, проведено 9 міських змагань, в яких взяли участь понад 1400 спортсменів. Спортсмени міста прийняли активну участь у змаганнях різних рівнів.

Бюджетні кошти також спрямовувалися на організацію змістовного відпочинку дітей міста. Особлива увага приділена оздоровленню дітей пільгових категорій.

За підсумками обговорень, члени виконавчого комітету погодили звіти про виконання міського бюджету та Програми соціально-економічного розвитку міста за 2016 рік, а також:

Програму підтримки діяльності квартальних комітетів міста Синельникове на 2017-2022 роки та проект Програми патріотичного виховання населення міста Синельникового на 2017-2021 роки;

зміни до Програми розвитку місцевого самоврядування в м. Синельниковому на 2012-2020 роки; Програми містобудівної діяльності міста Синельникового та створення геоінформаційної містобудівної кадастрової системи на 2004- 2019 роки;

зміни до раніше ухвалених рішень: про розмір батьківської плати за навчання в школі культури і мистецтв; про склад комісії з питань призначення державних адресних допомог та Положення про неї; про затвердження актів прийому до експлуатації індивідуальних житлових будинків з господарськими будівлями та узаконення самовільного будівництва; про присвоєння поштових адрес»;

Також обговорили питання щодо стану виконання заходів здійснення внутрішнього контролю; про стан документообігу та рівень виконавської дисципліни, підсумки роботи зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті Синельниківської міської ради в 2016 році.

Прийняли рішення про реєстрацію колективних договорів міського фінансового управління, Товариства з обмеженою відповідальністю «ПРОМТОРГ-ХОЛДІНГ» та угоди відділу освіти Синельниківської міської ради; змін до колективного договору Товариства з обмеженою відповідальністю «ІНТЕРФОМ-ДНІПРО».

Погодили Інвестиційну програму Комунальному підприємству Синельниківської міської ради «Ритуальна служба» на 2017 - 2020 роки; надали дозвіл на розміщення рекламних засобів Товариству з обмеженою відповідальністю «АТБ – Маркет».

Розглянули питання про постановку громадянки на квартирну чергу; про видачу дублікату свідоцтва про право власності на нерухоме майно; про фінансовий план Синельниківського міського комунального підприємства «Водоканал» на 2017 рік; про поховання невідомого; про присвоєння поштових адрес.

Прийняли 5 рішень щодо захисту прав малолітніх та неповнолітніх дітей.


adm. - 22.02.2017.