Logo

Telegram
Facebook

Під назвою "Єднаймося заради життя!" у місті відбудеться соціальна акція до Всесвітнього дня боротьби з раком


04 лютого у всьому світові відзначатимуть день боротьби з раком. Цей всесвітній захід проводиться під егідою Міжнародного протиракового союзу. Вперше цей день відзначали в 2005 році. З того моменту метою Всесвітнього дня боротьби з онкологічними захворюваннями є привернення уваги громадськості до даної проблеми.

Як повідомила журналістам місцевих засобів масової інформації керівник Синельниківського центру первинної медико-санітарної допомоги Синельниківської міської ради Олена Сачко, у зв’язку з тим, що місто Синельникове вирізняється високим рівнем захворюваності на цю недугу серед інших міст Дніпропетровської області, у 2017 році буде проведено низку заходів, спрямованих на підвищення обізнаності про рак серед населення міста.

Так вже цього та наступного тижня спеціалісти проведуть зустрічі з працівниками трудових колективів підприємств, установ, під час яких ознайомлять громадян зі статистичними даними, причинами та основними факторами, що сприяють виникненню та розвитку захворювання, а головне, що треба робити, щоб запобігти хворобі та вчасно її виявляти і ефективно лікувати.

03 лютого 2017 року на базі Центру дитячої творчості (вул. Богми,8) відбудеться міська соціальна акція «Єднаймося заради життя!», мета якої - підтримати земляків, які опинилися в полоні хвороби.

Так о 13.30 у фойє відбудеться виставка-ярмарок виробів декоративно-ужиткового мистецтва, а о 14.00 розпочнеться благодійний концерт за участю творчих колективів міста. Вхід на концерт – платний, вартість квитка становить 20 грн. Квитки можна придбати у міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що знаходиться за адресою: вул.Виконкомівська, 30. Довідки за телефоном: 4-42-87. Зібрані кошти від продажу виробів та квитків будуть передані дітям міста, хворим на рак.

Олена Сачко закликає мешканців Синельникового не залишитися осторонь цього заходу та внести свою посильну частку, допомогти тим, хто цього потребує сьогодні найбільше, а ще – не бути байдужими до цієї проблеми не лише у Всесвітній день боротьби з раком, а протягом всього життя!


adm. - 24.01.2017.