Logo

Telegram
Facebook

Петриківський розпис від Ганни Кіпрової


Сьогодні у міській дитячій бібліотеці пройшов майстер-клас з петриківського розпису, який провела Ганна Кіпрова - керівник міського клубу «Синельникове - місто творчих людей».
Слухали цікаву історію походження петриківського розпису, з чого добували фарбу майстрині. Це і трави, листя, ягоди та квіти, які виварювали особливим способом. Малювали петриківці паличками з паростків дерев, стебел болотних трав, особливо оситнягу й рогози, саморобними пензликами з котячої шерсті та пальцями самого майстра.
Ганна Миколаївна розповіла про типи мазків: «гребінець», «зернятко», «горішок» та «перехідний мазок». Наші малеча і дорослі з захватом вчилися малювати рослинний орнамент щіточками, кошачками, паличками, розмішувати фарби на палітрі мастихіном.
До кожної зустрічі майстриня готується творчо. Тож і сьогодні всі змогли подивитися на її неперевершені роботи з петриківським розписом.
Нагадуємо! Заняття проходять безкоштовно:
щовівторка о 10.00 - створення свого оберегу, своєї ляльки-мотанки; щоп’ятниці о 10.00 - майстер-клас з петриківського розпису.
Телефон для запису: 0687834435.
Приходьте! Не зволікайте, кількість місць обмежена.

1.jpg
3-3-.jpg
5.jpg
9.jpg
11-.jpg


adm. - 10.06.2022.