Logo

Telegram
Facebook

Педагогічна спільнота міста розпочала новий навчальний рік традиційним серпневим освітнім форумом


Сьогодні КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»  провів міський освітній форум за темою «Освіта Синельникового в умовах воєнного часу: виклики, рішення, реалізація». 

 У роботі форуму взяли участь педагогічні колективи усіх закладів освіти міста. 

2022-2023 навчальний рік був непростим – рік навчання в умовах війни, під звуки сирен та ракетні вибухи, відключення світла – загального напруження. 

На початку зустрічі фахівці  КУ «ЦПРПП СМР»  запропонували освітянам до перегляду короткий календарний відео-екскурс, який змусив замислитися над тим,  скільки позаду освітніх, психолого-емоційних втрат, скільки хвилин напруги і віри у наші Збройні Сили.

Слова вітання освітянам передали міський голова Дмитро Зражевський та начальник відділу освіти Ірина Афанасьєва. Побажали сил, наснаги у підкоренні нових вершин  та незламності у бажанні бути освіченою нацією.

Робота форуму була організована у професійних студіях: управлінській, студіях загальної середньої освіти та дошкільної освіти. Модератори заходу – фахівці ЦПРПП: Помазан Тетяна, Буць Олена, Діріна Олена, Стеценко Лілія, Балала Любов. Спікерами форуму були: Сіроух Галина, директор  ліцею № 7; Дицюра Наталія, вчитель української мови та літератури  № 3; Тахтаров Юрій, вчитель предмету «Захист України»   ліцею  № 2; Коновалова Наталія, вчитель початкових класів  ліцею № 5; Чорна Любов, практичний психолог ліцею № 4; Нестеренко Віта, методист ЗДО № 5. 

Спікери разом з модераторами працювали   над обговоренням питань стосовно  управління інноваційною та проєктною діяльністю  як ресурсом до подолання освітніх втрат; особливостей впровадження реформи НУШ у базовій середній освіті;  важливості національно-патріотичного виховання дітей в умовах воєнного стану; сертифікації педагогів; психологічного відновлення педагогів як шлях до відновлення освіти в умовах воєнного стану; партнерства і співпраці для розвитку дошкільної освіти. 

Освіта - найбільша й одна з головних галузей міста.  Серед педагогів   немає  байдужих і випадкових людей. Це  - яскраві, творчі, креативні й ініціативні особистості – такий  портрет  наших учителів міста, учителів  нової формації, які продовжують працювати та воювати на своєму освітянському фронті в умовах війни та небезпеки.

Перед керівниками та педагогічними колективами наразі стоїть надскладне завдання: організація освітнього процесу в умовах війни, створення безпечного шкільного простору, збереження закладів і мережі. Аналізуючи підсумки минулого року, можемо засвідчити, що за активної співпраці з міською владою, батьківською громадськістю вдалося забезпечити стабільну роботу освітньої галузі у місті. 

В умовах війни вкрай важливим є психологічний стан та психічне здоров’я учасників освітнього процесу. Напередодні форуму педагоги міста взяли участь в опитуванні стосовно створення у місті психолого-педагогічного ХАБу. І ця ідея знайшла підтримку у  педагогічної спільноти, тож спробуємо втілити це у життя.

Наприкінці форуму педагоги мали змогу переглянути відеоролик  із досягненнями  освітньої галузі міста минулого навчального року. Незважаючи на те, що рік був надзвичайно складним -  їх чимало!

Усіх учасників освітнього процесу міста щиро вітаємо  з початком нового навчального року! Нехай наша зустріч буде гарним стартом нового навчального року, поштовхом до нових звершень та досягнень! Перемоги нам і миру!

Відділ освіти міської ради 


Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 25.08.2023.