Logo

Telegram
Facebook

Патріотичний забіг в пам'ять про загиблих визволителів “ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ»


Сьогодні в місті провели патріотичний забіг в пам'ять про загиблих визволителів “ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ». Захід приурочили до Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що відзначається 29 серпня. Основні учасники – вихованці міської ДЮСШ, а також усі бажаючі.

Спортивне змагання розпочали з подяки захисникам і захисницям, вшанували загиблих біля символічного пам’ятного знаку: на хвилину застигли у мовчанні, поклали квіти вдячності  до  підніжжя.

А потім відбувся підготовчий етап – розминки за локаціями: «Олімпійське лелеченя» - для найменших, для вихованців міського Інклюзивно- ресурсного центру, футболістів, дзюдоїстів, легкоатлетів та боксерів.

У забігу взяли участь  145 учасників. Найстаршій Надії Ковальчук – 67 років, найменшій – Богдані Страпак, доньці військовослужбовця, ще тільки виповнилося 1,3. 

За результатами забігу серед дівчат першою фінішувала Ярослава Недвига,  другою – Дар’я Фесенко, третьою – Кароліна Журавель.

Найшвидшим серед хлопців став Родіон Лобашов, за ним -  Даніїл Литвин. Третє місце здобув Вадим Заіка.

Учасників змагань привітали, вручили подарунки та нагороди секретар міської ради Олена Заіка, заступник міського голови Сергій Бірюков, директор дитячо-юнацької спортивної школи Олександр Родзін та президент дитячо-юнацької футбольної ліги Дніпропетровської області Роман Прощенко.

Щасливі очі дітей випромінювали задоволення та радість від участі у спортивному святі, «живого» спілкування з друзями,  занять улюбленими справами. 

Ми вдячні всім оборонцям за  ранок, навіть без сирен. За сонячний день. За посмішки на обличчях наших дітей!

Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто загинув за Україну, за мирне  життя, майбутнє  країни. І віримо в те, що з такими захисниками і захисницями, поколінням, яке підростає,  наша країна обов’язково буде вільною і незалежною.

Слава Героям і Героїням! Слава Україні! 

Вічна світла пам’ять полеглим!

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 26.08.2023.