Logo

Telegram
Facebook

Пам’ятатимемо завжди…


Сьогодні, 21 вересня, виповнюється 80 років з дня визволення м.Синельникове  від нацистського ярма у Другій світовій війні.

23 довгих місяці і 18 днів тримала наша земля нестерпні пекучі муки: стрілянину, розриви мін, снарядів, знущання над мирним населенням, полум’я пожеж... Довгоочікувана тиша у місті наступила лише восени 1943… 

Плинуть безупинно роки. Та біль втрат не вщухає - свій відбиток та жахлива війна залишила майже на кожній сім’ї. За роки окупації нацисти закатували і стратили в місті та районі 832 чоловіка, на примусові роботи до Німеччини вивезли 4847 осіб, більше ніж 1,5 тис. синів і дочок синельниківської землі закатували у концтаборах, майже 8 тис. наших земляків позбавили життя на полях боїв...

У наш буремний час  зло знову повернулося на українську землю, тепер  в обличчі путінської росії. На жаль, у щоденній боротьбі за мирне майбутнє знову гинуть тисячі захисників і захисниць. Серед них - і  жителі нашої громади.

Сьогодні  в Україні та всьому світі - День миру.

Свою велику Перемогу обов’язково  здобуде і Україна. На нашій благодатній  землі знову запанують такий жаданий мир та  злагода. Українці єдині у своїй мрії, з нами – весь цивілізований світ. 

За це віддали життя наші Захисники і Захисниці. 

Пам’ятатимемо завжди…

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 21.09.2023.