Logo

Telegram
Facebook

Освітянські новини


Як завершуємо навчальний рік?

Як повідомляють у відділі освіти Синельниківської міської ради, не дивлячись на воєнний стан, освітній процес у закладах освіти міста продовжується.

З метою збереження життя дітей, навчання для ліцеїстів проводиться у дистанційній формі.

Уже відомо, що здобувачів освіти 4,9,11 класів від державної підсумкової атестації (ДПА) звільнено.

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) відбудеться у цифровому форматі. Наразі механізм ще відпрацьовується. Цього року оцінюватимуть знання з: української мови, математики, історії. Це буде мультипредметний тест.

Чи отримають випускники документи про освіту?

Так. Випускники 9 та 11 класів отримають свідоцтва про базову та повну загальну середню освіту.

Коли завершиться навчальний рік ?

Тривалість навчального року має становити 175 навчальних днів. В умовах війни терміни завершення навчального року в кожній громаді визначаються самостійно. На сьогодні у нашому місті закінчити навчання в ліцеях планується наприкінці травня.

Чи є в ліцеях діти, які прибули до міста з інших регіонів України?

Так, діти такі є. На сьогодні їх близько 25. З ними працюють педагоги, фахівці Інклюзивно-ресурсного центру. Діти долучаються до освітнього процесу.

Чи працюють у місті садочки?

Роботу закладів дошкільної освіти призупинено.

Під керівництвом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Синельниківської міської ради, за підтримки спільноти педагогів-дошкільників створено дитячий садок - онлайн.

Сьогодні це – джерело пізнавальної, практичної, просвітницької інформації для батьків дітей дошкільного віку, де вони мають можливість, не виходячи з дому, брати участь, пізнавати, виконувати ігрові завдання спільно з дітьми в режимі 24/7.

Адреса сайту: https://dohkilla10.klasna.com/uk/site/index.html.


adm. - 15.04.2022.