Logo

Telegram
Facebook

Освітяни міста підвели підсумки навчального року та окреслили плани на майбутнє


29 серпня 2017 року в актовій залі міського центру дитячої та юнацької творчості відбулася серпнева конференція працівників освіти, в якій взяли участь: міський голова Дмитро Зражевський, секретар міської ради Олена Заіка, заступник міського голови Тетяна Кучерук, керівники структурних підрозділів міської ради, вчителі і вихователі освітніх закладів, представники батьківської громади, засобів масової інформації.

Під час конференції були підведені підсумки розвитку загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти у 2016-2017 н.р. та визначені пріоритетні напрями розвитку в межах освітнього округу міста в новому 2017-2018 н.р..

До уваги присутніх був представлений фільм, який продемонстрував минулорічні досягнення педагогів та дітей навчальних закладів міста.

За традицією, привітали молодих вчителів, які поповнили лави освітян. Цього року у дружню освітянську родину влилося двоє спеціалістів.

За підсумками 2016-2017 навчального року, за високі досягнення у праці кращі педагоги міста нагороджені грамотами Департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА, відділу освіти Синельниківської міської ради.

Питання мотивації учнів, вдосконалення педагогічної майстерності висвітила у своїй доповіді Світлана Сочило – вчитель початкових класів загальноосвітнього навчального закладу №2. Також до слова була запрошена Світлана Буря - заступник директора з навчально-виховної роботи школи №1, яка у своєму виступі розкрила питання: яким має бути сучасний вчитель. Про зміни, що відбуваються в дошкільній освіти, присутнім доповіла Любов Балала – методист відділу освіти міської ради. Досвідом управлінської діяльності з колегами поділилася керівник єдиного на сьогоднішній день в місті навчально-виховного комплексу Галина Сіроух.

"Я дуже задоволений роботою педагогічних колективів, - сказав, підводячи підсумки, міський голова Дмитро Зражевський. - В усіх навчальних закладах міста виконано великий обсяг робіт з поточних ремонтів приміщень, упорядкування прилеглих територій. Висловлюю слова вдячності всім працівникам шкіл, дитячих садків, навчально-виховного комплексу, дитячо-юнацької спортивної школи та центру дитячо-юнацької творчості. На особливі слова подяки заслуговують батьки дітей, які всіляко допомагають закладам». Окремі слова подяки міським головою були адресовані голові Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентину Резніченку та депутату Дніпропетровської обласної ради Святославу Олійнику за підтримку різних проектів та суттєву фінансову допомогу в їх реалізації.

Розуміючи, наскільки важливою є праця педагогів у навчанні та вихованні підростаючого покоління міста та країни, керівник міста наголосив, що освітянська галузь і в подальшому залишатиметься пріоритетним напрямком в діяльності міської влади. Для вирішення нагальних потреб закладів освіти і в наступному році планується витрачати половину бюджету розвитку міста.

У планах на найближчий час (за умови надходження коштів із різних бюджетів) є:

подальша реалізація заходів з енергозбереження та утеплення приміщень навчальних закладів, серед яких: завершення робіт по заміні старих вікон на сучасні в садочках (у школах вікна вже замінено на 100%);

розробка проектно-кошторисної документації для проведення робіт з благоустрою подвір’їв навчальних закладів;

продовження робіт ІІ черги реконструкції навчально-виховного комплексу, відкриття на його базі відділення Синельниківської дитячо-юнацької спортивної школи, реконструкція стадіону НВК;

продовження робіт по створенню належних умов для занять фізичною культурою та спортом: реконструкція стадіону Синельниківської ДЮСШ (цього року за кошти міста вже виконано капітальний ремонт спортивної зали);

підтримка творчо-обдарованих дітей, створення умов для їх розвитку: надання допомоги для розвитку філіалу міського центру дитячої та юнацької творчості, що знаходиться на базі дитячого садка №10.

«Ми повинні створити всі умови для навчання та виховання наших дітей. Адже у нас є важлива справа – виростити здорових, щасливих, талановитих громадян – майбутнього нашого міста, країни», - наголосив керівник міста Дмитро Зражевський.

У фойє ЦДТЮ до уваги учасників конференції були представлені методичні доробки, підготовлені педагогами міста, а також роботи дітей – вихованців гуртків центру дитячої та юнацької творчості – сучасного міського центру позашкільної освіти для дітей та молоді.

img-20170829-093322.jpg
img-20170829-093405-1.jpg
img-20170829-102450.jpg
img-20170829-102523.jpg
img-20170829-102637.jpg
img-20170829-093643.jpg
img-20170829-092407.jpg
img-20170829-092219.jpg
img-20170829-092318.jpg
img-20170829-092343.jpg


adm. - 29.08.2017.