Logo

Telegram
Facebook

Освітяни міста підвели підсумки навчального року та окреслили плани на майбутнє


30 серпня 2016 року в актовій залі загальноосвітнього навчального закладу №2 відбулася серпнева конференція працівників освіти, в якій взяли участь: міський голова Дмитро Зражевський, його заступник Тетяна Кучерук, начальник міського відділу освіти Надія Тимонік, керівники структурних підрозділів міської ради, вчителі і вихователі освітніх закладів, представники батьківських комітетів, засобів масової інформації.

Під час конференції були підведені підсумки розвитку загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти у 2015-2016 н.р. та визначені пріоритетні напрями розвитку в межах освітнього округу міста в новому 2016-2017 н.р..

Звертаючись до учасників конференції, міський голова Дмитро Зражевський зазначив, що він пишається кожним педагогічним колективом міста: дитячих садків, шкіл, центру дитячої творчості, дитячо-юнацької спортивної школи, адже кожен має свої здобутки, високі результати у нелегкій праці.

«Саме на освітянах лежить відповідальність за майбутнє нашого міста, нашої країни, адже вони виконують важливу місію - виховують підростаюче покоління, - наголосив керівник міста. - Зі свого боку міська влада робитиме все, щоб створити комфортні умови для виховання та навчання дітей. Для вирішення нагальних потреб освітянської галузі плануємо і надалі витрачати половину міського бюджету розвитку».

Начальник міського відділу освіти Надія Тимонік зазначила, що сьогодні в місті 1453 дитини виховується в 10 дошкільних установах, що становить 94% від загальної кількості дітей віком від 2 до 6 років ( що відповідає рівню обласного показника).

Мережа навчальних закладів міста це: 6 загальноосвітніх шкіл та навчально-виховний комплекс на сьогодні є оптимальною для задоволення потреб громади міста в отриманні якісної освіти. Навчальні заклади міста відвідують 3302 учні.

Керівник освітян наголосила, що цього року на проведення капітальних робіт в закладах освіти з міського бюджету виділено понад 8 млн.грн. За ініціативи міського голови, при підтримці депутатського корпусу з бюджету міста кошти спрямовано на проведення капітальних ремонтів: у ЗНЗ № 5 — 100% заміна вікон, реконструкція котельні та ремонт її покрівлі; ЗНЗ № 3 — ремонт системи опалення; ЗНЗ № 4 — ремонт покрівлі; капітальний ремонт БК «Родина», де буде розміщено Центр дитячої творчості. Також, дивлячись на перспективу, кошти направлено на виготовлення проектно-кошторисних документацій на проведення капітальних ремонтних робіт в ДНЗ № 2,12, ДЮСШ. Проведені роботи не тільки покращують матеріально-технічний стан навчальних закладів, а також сприяють реалізації заходів з енергозбереження, що на сьогодні є надзвичайно актуальним.

Надія Тимонік подякувала міському голові Дмитру Зражевському, а також депутатам обласної ради: Святославу Олійнику, Віктору Сиченку, Володимиру Хорішку, батьківській громаді за всебічну підтримку освітянської галузі міста.

Надія Тимонік зазначила, що у новому навчальному році буде продовжена робота щодо створення відповідних умов для організації навчального та виховного процесу з дітьми. Ключовим питанням залишається якість викладання предметів, індивідуальна робота з учнями, вдосконалення профільного навчання. Першочерговим завданням як відділу освіти так і навчальних закладів також є ефективне використання мультимедійної та комп»ютерної техніки, ресурсів мережі Інтернет, модернізація наявного парку комп»ютерів та поповнення парку мультимедійної техніки: підвищення ІКТ -компетентності вчителів. Буде продовжена роз’яснювальна робота з випускниками та їх батьками щодо участі дітей в ЗНО. Актуальними завданнями залишаються збереження і безпека життєдіяльності дітей, питання формування культури здоров’я дітей, контроль за санітарно-гігієнічним станом навчально-виховного процесу, оновлення підходів до фізичного виховання, питання підвищення якості знань учнів та професійного рівня вчителя.

Привітали колег з початком нового навчального року та поділилися досвідом роботи: Віра Волок – заступник директора з навчально-виховної роботи ЗНЗ №3, Олена Ткач – вчитель історії та правознавства ЗНЗ №2, Людмила Ліскова – вчитель зарубіжної літератури ЗНЗ №6, Валентина Шевченко – керівник дошкільного навчального закладу №12.

За підсумками 2015-2016 навчального року, за високі досягнення у праці кращі педагоги міста нагороджені грамотами Департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА, відділу освіти міської ради.

Вісім молодих спеціалістів, які поповнили цього року лави освітян міста, отримали від міського голови Дмитра Зражевського квіти та вітальні листи.

У фойє загальноосвітнього навчального закладу №2 до уваги учасників конференції були представлені методичні доробки, підготовлені педагогами міста, а також роботи дітей – вихованців гуртків центру дитячої творчості відділу освіти міської ради.

p6300437.jpg
p6300441.jpg
p6300444.jpg
p6300464.jpg
p6300473.jpg
p6300426.jpg
p6300431.jpg


adm. - 30.08.2016.