Logo

Telegram
Facebook

Обслуговування - державною мовою


До уваги суб’єктів господарювання закладів торгівлі, надання послуг та громадського харчування!

Кожен споживач має право на обслуговування українською мовою – це гарантується Конституцією України, яка визначає українську мову як єдину державну мову в Україні та покладає на державу обов’язок забезпечувати її всебічний розвиток і функціонування у всіх сферах суспільного життя на всій території України. 

Відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» українська мова є гарантією захисту прав людини для кожного українського громадянина незалежно від його етнічного походження, а також є фактором єдності і національної безпеки України. 

Виконавчий комітет Синельниківської міської ради нагадує, що всі підприємства, установи та організації різних форм власності, фізичні особи – підприємці, інші суб’єкти господарювання, що обслуговують споживачів, здійснюють обслуговування та надають інформацію про товари (послуги), у тому числі через інтернет-магазини та інтернет-каталоги, державною мовою. Інформація державною мовою може дублюватися іншими мовами.

Аудіоверсія:

Прес-служба СМР - 04.06.2024.