Logo

Telegram
Facebook

Новорічне свято у затишному, теплому та комфортному садочку


Протягом травня-серпня 2017 року в місті активно обговорювалася тема функціонування дошкільного навчального закладу № 9 «Джерельце», що знаходиться на території мікрорайону «Черемушки».

Дитячий садок №9 працює в місті з 1953 року. Це - малокомплектний, розташований у пристосованому приміщенні, заклад, розрахований на 30 місць. Тут функціонувало 2 групи, які відвідувало 43 різних за віком дитини. Достатньої площі для облаштування додаткових кімнат тут не було.

Через аварійний стан окремих приміщень, діяльність дитсадка з вересня 2017 року було призупинено. За вибором батьків, діти перейшли в інші садочки, найбільше – до ДНЗ№11, розташованого поруч.

Перехід дітей із одного закладу до іншого став приводом переживань більше для батьків, ніж дітей. Хвилювало все: температурний режим, як приймуть «новеньких» у вже сформованих дитячих колективах, облаштування групових кімнат та інше.

Дана тема неодноразово піднімалася на сторінках місцевої преси. В інтерв’ю журналістам батьки висловлювали побоювання, що дітям в інших дитячих садках буде некомфортно, холодно та інше.

Як почувають себе діти з ДНЗ №9 у новому для них дитячому садку, журналісти перевірили самі, відвідавши його разом із методистом міського відділу освіти Любов’ю Балалою. Представники преси поспілкувалися з батьками, побували на новорічному заході у молодшій групі «Малятко», в яку перейшли 14 дівчаток та хлопчиків із ДНЗ №9.

Олена Капелюк, мати чотирирічної донечки Кіри, новим садком дуже задоволена: «Тут тепло, затишно, великі світлі кімнати, гарні сучасні меблі. Діти перейшли до цього садочка разом зі своїм улюбленим вихователем – Галиною Федюковою та помічником вихователя Наталією Конаревою, а другий вихователь Світлана Артемова, яка працювала в ДНЗ № 11, з вересня стала теж рідною для малят - говорить жінка. – Діти постійно вчать вірші, пісні рідною мовою, виготовляють багато цікавих поробок ». «Взагалі-то, ми мешканці іншого мікрорайону - по вулиці Миру, - зізнається Олена Капелюк. - Та, незважаючи на відстань, плануємо ходити сюди і в подальшому».

Слова Олени Капелюк щодо перебування дітей у садку №11 підтвердила й мати чотирирічного Рената Плотника - Вікторія Олександрівна. Хлопчик відвідує садок із великим бажанням. Таких умов, як у цьому садочку, у попередньому не було.

Батьки разом із дітьми цього дня відвідали музичну залу, де для них було проведено новорічне свято. Завідуюча садочком Віра Костенко привітала дорослих та малечу з наступаючим святом Нового року, побажала всім миру, здоров’я та благополуччя. А потім діти стали учасниками новорічної цікавої казки, яку професійно підготували вихователі дитсадка. Усмішки на обличчях дітей, доброзичлива дружня атмосфера, тепло у групах та приміщеннях загального користування, задоволені батьки, - все підтверджувало те, що в закладі створені комфортні умови для розвитку та навчання маленьких синельниківців.

«Взагалі до цього садочка перейшло 33 дитини із ДНЗ№11: 14- у молодшу групу, 19 – у старшу, - зазначила Любов Балала. - У приміщеннях для всіх вікових груп, на подвір'ї садка створені належні умови для виховання дітлахів. У садочку є фізкультурна та музична зали, працює сенсорна кімната з пісочною анімацією, сухим басейном та іншими дидактичними матеріалами для розширення і розвитку світогляду, сенсорного та пізнавального розвитку малюків. З дітьми працює психолог.

Наразі батьки за власним бажанням можуть обирати не лише дошкільні заклади в різних районах міста, а й вихователя. Прийом дітей до закладів здійснюється протягом календарного року, за бажанням батьків, відповідно до електронної реєстрації. По місту Синельниковому черги до дитячих садків немає».

8.jpg
1ull.jpg
5.jpg
1514476868_11.jpg
6.jpg

4.jpg

7.jpg
1514476868_10.jpg
2.jpg


adm. - 27.12.2017.