Logo

Telegram
Facebook

Новий порядок вивозу твердих побутових відходів у приватному секторі міста діятиме вже з 1 березня поточного року


Для голів квартальних комітетів міста проведено черговий семінар-нараду. У заході взяв участь міський голова Дмитро Зражевський.

Під час засідання обговорено два питання: про реорганізацію Синельниківського об’єднаного Управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області та про вивіз твердих побутових відходів у приватному секторі у 2017 році підприємством «Дніпрокомунтранс».

Як повідомила заступник начальника Синельниківського об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Наталія Верченко, наразі проводиться процедура реорганізації управління шляхом злиття з двома іншими. В результаті новоутворене управління матиме назву Дніпровське приміське об’єднане управління Пенсійного фонду України. Проте синельниківцям турбуватися не слід: філіал фонду працюватиме і в місті за адресою: вул. Покровська, 3а (колишня вул.Енгельса).

Увагу присутніх Наталія Верченко звернула на зміни у чинному законодавстві, зокрема зазначила, що військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції, надано право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками - 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків і не менше 20 років для жінок.

Мінімальний страховий – пенсійний – стаж, що дає право для призначення пенсії за віком для чоловіків, і для жінок становить 15 років. Якщо у людини немає стажу в 15 років, то вона не може розраховувати на пенсію за віком. В цьому випадку людина може звертатися тільки за соціальною пенсією до управління праці та соціального захисту населення.

Якщо у громадянина недостатньо стажу для призначення пенсії, можна скористатися так званим добровільним страхуванням: на підставі розрахунків, зроблених податковою інспекцією, щомісячно сплачувати внески.

Про те, як буде організована робота по вивозу твердих побутових відходів у місті квартальним розповів керівник товариства «Дніпрокомунтранс» Валерій Лубинський.

За його словами, вже з 01 березня поточного року на кварталах будуть встановлені сучасні контейнери для збору відходів. Їх кількість на кварталах розрахована відповідно до санітарних норм чинного законодавства. Кількість контейнерів та місця дислокації не є остаточними. В процесі роботи, за необхідності, їх може бути збільшено, переміщено в інші, більш зручні для мешканців кварталів, місця. Території навколо контейнерів будуть чистими, їх прибиратимуть спеціальні бригади.

За бажанням, господарі можуть замовити індивідуальні контейнери об’ємом 1,1 куб.м. За цю послугу вони сплачуватимуть згідно встановлених тарифів.

Вже найближчим часом в місті запрацює абонентський відділ, буде проведена активна робота щодо укладання відповідних угод із домоволодіннями.

Валерій Лубинський запевняє, що розмір сплати за вивезення сміття з однієї людини в цілому суттєво не збільшиться, проте остаточних даних ще немає: документи щодо встановлення тарифів направлено на розгляд до Антимонопольного комітету.

Громадяни - субсидіанти та пільговики в управлінні праці та соціального захисту населення зможуть оформити допомогу від держави і на цей вид послуг.

Кожний абонент матиме свій особистий рахунок, отримуватиме квитанцію з розрахунками. Оплату необхідно буде здійснювати щомісячно звичним для людини способом: чи то через банківські установи, чи то через поштові відділення. Готівкових розрахунків між підприємством та споживачами послуг не буде.

Громадяни, які не укладуть угоди з ТДВ «Дніпрокомунтранс», будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Штрафні санкції будуть значно перевищувати розмір абонплати.

Міський голова Дмитро Зражевський зазначив, що угоду про співпрацю міської ради з підприємством укладено на один рік. «Сьогодні завдання полягає в тому, щоб громадяни звикли до нового способу вивозу побутового сміття (як великогабаритного, так і ні) – у контейнери. Сподіваюся, що це зменшить кількість несанкціонованих сміттєзвалищ у лісосмугах, адже відстань до контейнера, встановленого на вулиці, буде набагато ближчою. А кошти, які ми щороку витрачаємо на ліквідацію стихійних звалищ твердих побутових відходів, можна буде направити, наприклад, на потреби закладів освіти або інші», - зазначив керівник міста та наголосив, що наприкінці поточного року будуть підведені підсумки роботи «Дніпрокомунтранса» на території міста та зроблені висновки щодо подальшої співпраці з компанією.

Наприкінці засідання Дмитро Зражевський надав відповіді на питання, що турбують голів кварткомів. Щодо освітлення східної частини міста та північної, міський голова зауважив, що у 2017 році тут планується завершити роботи, розпочаті у минулому році. У планах на наступний рік – реалізація проекту по освітленню центральної частини міста.

Секретар міської ради Олена Заіка привітала з днем народження іменинників та запросила всіх присутніх разом із сім’ями, мешканцями кварталів відвідати міське свято зустрічі весни Масляну. Захід відбудеться 25 лютого на мікрорайоні по вулиці Миру за підтримки депутата Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника. У програмі: театралізовані обрядові дійства, розважально-ігрова програма для дітей, святковий концерт за участю творчих колективів міста гойдалки, розважальні атракціони для дітей та дорослих, смачна каша, ярмарок млинців та запашний чай.


adm. - 21.02.2017.